середа, 09 березня 2011 17:30

Влада Канева змусила власника сайту відключити коментування новин

Влада Канева змусила власника сайту відключити коментування новин

Тиждень тому закрилося спілкування на одному з найпопулярніших міських сайтів Канева Черкаської області Kaniv.net.

Як пояснив власник сайту Володимир Буренко, сталося це через тиск з боку міської влади. Зокрема, після опублікування і обговорення в інтернеті листа за підписом міського голови Віктора Ніколенка, в якому висловлюється незадоволення з приводу того, що дискусії на сайті "ведуться здебільшого анонімними учасниками, які безпідставно ллють бруд на Канівський міський виконавчий комітет та його діяльність". Тим самим, на думку міської влади, формується "брудний та негативний імідж не тільки влади, а й громади Канева в цілому".

Влада закликала Володимира Буренка "проявити свій громадянський обов'язок та привести свій сайт до цивілізованих, етичних і законодавчих норм. Або ж перенести блоги на новий сайт, не пов'язаний з іменем Канів".

"Останнім часом не відчував себе господарем сайту, – розповів Буренко. – Керівництво міської влади постійно тиснуло на мене, докоряючи "Що у тебе робиться на сайті?". У нас багато учасників-блогерів, трапляються не зовсім коректні висловлювання. З цим будемо боротися. Щодо критики влади, то вважаю, що вона має право бути. Не все так у нас гладко, як це хочуть показати. Людей хвилюють важливі питання з життя міста, і вони говорять про це, запитують владу, а вона не завжди дає конкретні відповіді. Люди хочуть почути правду, а це не подобається владі".

На запитання про те, коли відновиться спілкування на сайті, Буренко відповів, що за кілька днів

Прокоментувати ситуацію з канівським сайтом ми попросили першого заступника міського голови Канева Михайла Кулєшова. Він один з представників влади, хто особисто спілкується з канівцями у блогах під своїм прізвищем.

"Усі спроби звинуватити нас у боротьбі з критикою нашої роботи безпідставні. Критики ми ніколи не боялися. Більше того, дослухаємося до неї і коли помилки дійсно були, намагалися їх виправити. Щодо сайту kaniv.net, то ми боремося проти образ, фамільярності, принижень і бруду. Рішення про відключення коментарів Володимир Буренко прийняв самостійно. Для нас це було такою ж несподіванкою, як і для інших. Мабуть, він, не маючи ні можливості, ні бажання адмініструвати і модерувати свій сайт, вирішив, як у тому анекдоті – "якщо болить голова – відріж її!"

Зараз ви читаєте новину «Влада Канева змусила власника сайту відключити коментування новин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути