Ексклюзиви
неділя, 20 лютого 2011 13:54

Звільнили журналістку, яка писала про знущання над дітьми-інвалідами

Звільнили журналістку, яка писала про знущання над дітьми-інвалідами

У Донецьку звільнено журналістку, яка оприлюднила у комунальній газеті матеріал про порушення у Торезькому інтернаті для дітей-інвалідів.

Про це Gazeta.ua повідомив координатор правозахисного центру "Поступ" Костянтин Рєуцький.

За його словами, Олену Довженко, кореспондентку відділу "Політика" газети "Життя", яка належить Донецькій облдержадміністрації та облраді, було звільнено з роботи одразу після виходу її публікації "У дитбудинку вмирають від голоду". У статті йшлося про зловживання адміністрації Торезького інтернату для дітей-інвалідів. Правозахисник пов'язує це звільнення з публікацією матеріалу.

"Про намагання донецьких посадовців приховати проблему свідчить і те, що матеріал Олени Довженко одразу ж був знятий з сайту газети "Життя", — зазначив Костянтин Рєуцький. — Поки що нам не вдалося отримати коментарів ані від самої Олени, ані від редакції газети. Хоча там підтвердили факт звільнення, але не змогли назвати причини".

На думку правозахисника, редакція та власник газети грубо порушили стандарти свободи вираження поглядів, статтю 34 Конституції України та частину 2 статті 171 Кримінального Кодексу України: перешкоджання законній професійній діяльності журналіста — "переслідування журналіста за "виконання професійних обов'язків або за критику".

"Правозахисний центр "Поступ" звернувся до прокуратури Донецької області з вимогою перевірити вказану інформацію і вжити необхідних заходів реагування", — повідомив Костянтин Рєуцький.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили журналістку, яка писала про знущання над дітьми-інвалідами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути