понеділок, 29 жовтня 2012 18:53

У США очікують на ураган "Сенді": в супермаркетах масово скуповують воду та продукти
18

Фото: Фото: Reuters

У США очікують ураган "Сенді". За попередніми оцінками, він досягне узбережжя країни в ніч на вівторок за місцевим часом (ранок вівторка за київським часом), повідомляють РИА "Новости".

За прогнозами синоптиків, найбільш сильно шторм вдарить по штатах Нью-Йорк, Коннектикут і Пенсильванія. В даний час у Вашингтоні йде дощ зі снігом, що супроводжується сильними поривами вітру. Температура повітря за останню добу знизилася з 20 до 9 градусів за Цельсієм.

Влада американської столиці та сусіднього з нею штату Меріленд відкрили кілька притулків на випадок, якщо ураган "Сенді" призведе до серйозних руйнувань і тривалих відключень електроенергії. На території округу Колумбія вже працюють шість притулків.

У зв'язку з наближенням ураганом вже зупинено залізничне і автобусне сполучення між великими містами північного сходу США. Пасажирам, що купили квитки на потяги, але вирішили не їхати через погодні умови, компанія Amtrak поверне гроші за квитки або видасть ваучери на майбутні поїздки.

Робота метро у Вашингтоні призупинена. Аеропорти повідомляють про велику кількість затриманих і скасованих рейсів і закликають пасажирів перевіряти статус своїх рейсів перед виїздом.

Робота громадського транспорту в Нью-Йорку також призупинена.

Влада штатів і федеральна влада рапортують про повну готовність до урагану: запаси харчування і теплих речей для населення готові, рятувальні бригади зможуть прийти на допомогу в будь-яку хвилину, а мішки з піском вже укладені в місцях, яким загрожує затоплення. Керівники рятувальних служб і поліції звертаються до населення з проханням зберігати пильність, утримуватися від поїздок без гострої необхідності.

Самі американці також готуються до урагану: в супермаркетах практично не залишилося води; спорожніли полиці з продуктами, що не вимагають зберігання в холодильнику, розкуплений хліб. Великі черги ще з суботи вишикувалися на бензозаправках: пам'ятаючи про загрозу відключень електрики, люди не хочуть залишитися ще і без бензину і позбутися тим самим можливості куди-небудь добратися.

У Нью-Йорку побоюються затоплення метрополітену, на Манхеттені закривають зовнішні вентиляційні решітки підземки, багато будівель обкладені мішками з піском. Влада міста оголосила режим обов'язкової евакуації з низинних зон, а також закликали громадян бути готовими до можливого пошкодження електромереж.

Багато авіакомпаній вже в неділю скасовують рейси з Нью-Йорка, в понеділок всі аеропорти міста з ранку закриті. Заняття в міських школах також скасовані. Вперше з 1985 року, коли на місто обрушився ураган "Глорія", будівля Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE) буде закрита.

Ураган набирає силу. Про це CBS News повідомляє з посиланням на Національний ураганний центр, що максимальна швидкість вітру в тропічному циклоні за останні години зросла приблизно з 120 до 140 кілометрів на годину, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У США очікують на ураган "Сенді": в супермаркетах масово скуповують воду та продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути