субота, 22 жовтня 2011 17:10

Найсильніша за півстоліття повінь в Таїланді: вже загинуло 356 осіб
25

Фото: Фото: Reuters

Влада Бангкока в суботу дала вказівку жителям 13 районів міста готуватися до екстреної евакуації у зв'язку з повінню, яке почалося в центральній частині столиці Таїланду.

Річка Чао Прая, що протікає в центрі Бангкока, вийшла з берегів, частина її набережної зруйнована. Райони поблизу від Чао Прая густо заселені. У безпосередній близькості від її берегів розташований палац короля Таїланду і ряд культурно-історичних пам'яток, відзначає ИТАР-ТАСС.

Найсильніша за останні 50 років повінь в Таїланді забрала життя вже 356 осіб. Зупинена робота ряд підприємств, зокрема повністю евакуйована велика промислова зона Наванакорн, розташована на північ від Бангкока. Збиток від стихії перевищив 3,3 млрд доларів.

За оцінкою влади, на ліквідацію наслідків піде мінімум місяць, повідомила в суботу прем'єр-міністр країни Йінглук Чінават.

У п'ятницю прем'єр-міністр оголосила про введення в країні режиму надзвичайної ситуації і доручила армії Таїланду взяти на себе захист стратегічно важливих об'єктів у столиці, включаючи міжнародний аеропорт, королівський палац, а також лікарні, в якій проходить лікування король Пуміпон Адульядет.

Між тим, у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що у зв'язку з повенями в Таїланді зріс ризик епідемій кишкових і респіраторних вірусних інфекцій, а також дерматологічних захворювань. На даний момент вогнищ епідемій не зафіксовано, зазначають у ВООЗ.

Зараз ви читаєте новину «Найсильніша за півстоліття повінь в Таїланді: вже загинуло 356 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути