субота, 08 жовтня 2016 21:22

Прах волонтерки передадуть до Америки

Прах волонтерки передадуть до Америки
virapet.org.ua

5 жовтня у селі Тарасівка під Києвом від серцевого нападу померла відома волонтерка, господиня притулку для тварин "VIRA", 69-річна Віра Спітковська. Жінка все своє життя присвятила порятунку безпритульних тварин. Вона самостійно лікувала та виходжувала всіх чотирилапих, котрі потрапили в біду. Кожного разу, як роздавала песиків, їй підкидали нових.

"Віра Михайлівна сама доглядала тварин, усі нагодовані, привиті і стерилізовані. Віддавала не тільки гроші на їх утримання, а усю себе щодня. Заради притулку переїхала у село. Там у подруги орендувала земельну ділянку, аби облаштувати притулок. На території був будиночок, зовсім занедбаний, холодний і з дірявим дахом. Там і жила жінка, навіть ліжка не мала, спала на малесенькому диванчику", - розповідає волонтерка Лілія Щурко.

Сусіди Спітковської скаржилися на неї. Погрожували перестріляти тварин або отруїти. Від хвилювання мала проблеми із серцем. Мертвою її на території притулку знайшов помічник.

"Віра Михайлівна 2 роки тому перенесла інсульт. Сусіди весь час все робили на зло. Навіть крупи крали, які привозили на кашу для тварин. Але жінка все стійко переносила. Тепер, коли померла, власники ділянки дали тиждень, аби забрали усіх тварин. Інакше, їх просто випустять на вулицю, а далі сусіди здійснять свої погрози. Найбільшою радістю для Віри Михайлівни було б те, аби усіх тваринок розібрали небайдужі люди", - додає Лілія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла онкохвора Мар'яна Калабай, яка відтермінувала хімію заради дочки

З волонтеркою попрощалися 7 жовтня на Байковому кладовищі. Її тіло кремували. Прах відправлять єдиній доньці, яка живе у Америці.

Зараз у притулку знаходять близько 60 тварин. Взяти песика можна, звернувшись за телефоном: +38 0634232332, волонтер Лілія

Зараз ви читаєте новину «Прах волонтерки передадуть до Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути