середа, 23 листопада 2016 11:12

Олексій Твердохліб заповів синові дописати книжку

Олексій Твердохліб заповів синові дописати книжку

Юрій Твердохліб повинен дописати книгу, яку батько почав писати за життя. Про це він вказав у заповіті.

"Батько помер рік тому в листопаді від інсульту. У липні я приїхав продавати батьківську квартиру і знайшов на столі заповіт. У ньому батько просив дописати роман, над яким він працював останні три роки, - розповідає Юрій Твердохліб з Києва. -У молодості захоплювався поезією. Писав мамі вірші про кохання. Але потім, коли мами не стало перестав писати.

Юрій жив з дружиною в Харкові. Подружжя прийняли рішення продати столичне житло.

"Заповіт написаний на аркуші паперу, внизу друк нотаріальної контори. Знайшов її в інтернеті. Коли зв'язався з нотаріусом, був шокований. Заповіт зареєстрований, а за заповітом батько передає майно лише у разі, коли я видам роман", - згадує Юрій.

Чоловік знайшов три папки рукописів. Збирався їх надрукувати і видати, але виявилося вони неповні. Деякі частини взагалі не завершені, в деяких-лише малюнки. Іноді події перескакують з одного часу на інший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бійця виявили рак, коли лікувався від поранення

"Роман про кохання але з детективним поворотом. Про жінку, яка розслідує правильність будівництва веж - близнюків у Штатах. Багато архітектурних понять. Коли тато хотів, щоб я став архітектором, як він, а я вирушив у Харківський політехнічний на програміста. Думаю він спеціально це зробив, щоб я зрозумів його професію, став ближче до нього".

Щоб завершити книгу Юрій перевівся на роботу в Київ.

"Тут допомагає працювати сама атмосфера квартири. Зустрічаюся з татовими друзями, питаю у них про батька. Вони дають пояснення деяким речам. Половину роману вже написав. А ось продавати квартиру передумали. Навпаки, тепер дружина приїде до мене в столицю. Думаю це і був справжній задум батька - повернути мене додому."

Зараз ви читаєте новину «Олексій Твердохліб заповів синові дописати книжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути