понеділок, 06 лютого 2017 15:54

Не стало володарки двох орденів княгині Ольги

Не стало володарки двох орденів княгині Ольги

6 лютого у Севастополі померла відома українська активістка 71-річна Богдана Процак.

Про це у Facebook повідомив блогер Микола Владзімірський.

"Сумна звістка прийшла із Севастополя. Сьогодні відійшла у вічність чудова людина, вірна дочка України і будівничий українського життя в місті Богдана Процак. Її активність була визначальним чинником української культурно-просвітницької та благодійної діяльності у Севастополі. Богдана Процак долучилась до створення і опіки міських організацій "Союзу українок", "Просвіти", Національної скаутської організації "Пласт", греко-католицької церкви, організації по наданню добродійницьких акцій "Суспільна опіка", яка допомогала дитячим закладам, одиноким людям. Вона активно спілкувалась із діячами української діаспори США, Канади та Австралії, які надавали благодійну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Богдана Процак прожила у Севастополі понад 50 років. Підтримувала і впроваджувала українські традиції в місті, була учасником акції "Рушник національної єдності", координувала культурно-просвітницькі акції, які проводились Українським культурно-інформаційним центром в Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Луцька помер, не прийшовши до тями

Богдана Процак була нагороджена знаком "Орден княгині Ольги" ІІІ та ІІ ступеню у 2006 та 2009 роках. Ним відзначають жінок за видатні заслуги у різних сферах громадської діяльності.
Зараз ви читаєте новину «Не стало володарки двох орденів княгині Ольги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути