Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2012 17:26

У Варшавському зоопарку немає кліток
9

Фото: ФОТО: Ольга Швед

Варшавський зоопарк — один з найбільш відвідуваних у Європі. Заснований в 1928 році, сьогодні там налічується близько 5 тисяч тварин. Серед них є такі, яких немає більше в жодному з польських зоопарків: мурахоїди, ари, гепарди, газелі. Займає 40 гектарів парку неподалік центру польської столиці.

На сайті зоопарку можна знайти розклад годівлі тварин. Найбільше глядачів збирається коли годують пару бегемотів.

"Польський зоопарк відрізняється від наших тим, що тут немає кліток. Тигри розгулюють на величезних горах, є лише рівчак з водою і прихована огорожа. У слонів та жирафів величезна територія. Навколо неї можна легко сфотографувати тварин і добре оглянути. Усі доглянуті, ситі, приємно подивитися. Улюблене місце дітлахів - зал вільних польотів. В оточенні красивої зелені можна спостерігати політ екзотичних птахів, послухати їх спів і шум водоспаду. " - ділиться враженнями киянка Жанна Павлюк.

На території зоопарку проводять уроки для школярів, лекції для студентів. Можна навіть святкувати дні народження дітей. Є величезні будівлі, де знаходяться більше 50 видів плазунів, у тераріумі — кілька десятків видів павуків і скорпіонів.

У Центрі реабілітації диких птахів проводять лікування та реабілітацію хворих птахів. Щорічно пацієнтами стає близько 1500 птахів, більшу половину відпускають на свободу.

Зоопарк відкритий щодня з 9:00 до 19:00, вхід для дорослих — 18 злотих, дітям — 11. Річний абонемент можна купити за 100 злотих. Кожний перший вівторок місяця - безкоштовний вхід для пенсіонерів.

Зараз ви читаєте новину «У Варшавському зоопарку немає кліток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути