Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2012 13:14

"Тут кожен може відчути себе королем на троні": найнезвичніші туалети Львова
10

Фото: ФОТО: Ігор ХОМИЧ

Екскурсії найцікавішими вбиральнями міста пропонують у Львові. За півтори години охочим показують шість туалетів мережі ресторанів "Фест". Концептуальні заклади харчування компанії розташовані в центрі міста. Екскурсія має назву "Де пан Едзьо?". Коштує від 120 гривень.

"У тридцятих роках на увесь центр Львова був лише один туалет у ресторані "Атляс", Його власником був Едзьо Тарнавський. Коли городяни питали один одного: "Куди йдеш?", і чули у відповідь "До пана Едзьо", то знали, що йде в туалет. Ідеї оформлення туалетів — унікальні. Подібних немає ніде у світі. Туристи приходять навіть просто пофотографуватися, вхід для всіх вільний", — розповідає Уляна Явна, менеджер по туризму "Фесту".

Найновішому туалету мережі всього два місяці. Це друга вбиральня у "Найдорожчій ресторації Галичини" на площі Ринок. Стеля, стіни та підлога туалету скляні. Під склом - пачки сувенірних доларів, розкидані купюри різного номіналу. В центрі вбиральні - білий унітаз у вигляді скляного крісла із доларами.

"А тут кожен може відчути себе королем на справжньому троні", - екскурсовод показує ще один туалет ресторації. У вбиральні - напівтемрява. На підвищенні навколо унітаза зроблений трон. По боках горять великі свічки.

У найстарішому закладі мережі — "Криївці" — туалет оббито деревом, дерев'яні двері зсередини закриваються на засув. Замість умивальника — рукомийник. На туалетному папері видруковані анекдоти. Щодня у восьмій вечора у "Криївці" проводять театралізоване дійство. Актори у повстанському одязі з ліхтариками шукають по залах москаля.

"Вперше прийшли в "Криївку" два роки тому. Хлопці пиячили, а я пішов у туалет. Тільки сів, аж тут світло виключилося, сирена завила, у двері грюкають, в залі крики: "Де москаль, шукай його!". Я не знав, що робити — однією рукою штани тримаю, іншою — дерев'яну ручку дверей, аби не вирвали" - розповідає Єгор Кулинський.

"Мазох-кафе" носить ім'я письменника Леопольда фон Захер Мазоха, який народився у Львові. Мазохізмом вчені назвали сексуальну поведінку, коли особа отримує задоволення від приниження та фізичного болю.

На дверях вбиральні — кілька десятків вічок, але через них нічого не видно. У туалеті приглушене червоне світло. Дзеркало обтягнуте червоною та чорною шкірою. Унітаз та умивальник чорного кольору. У жіночій вбиральні на стіні висить гіпсовий чоловічий статевий орган, у чоловічій — груди.

"Нам дівчата трусики і ліфчики на пам'ять лишають, ми на стіну прибиваємо, на абажури вішаємо. Ліфчики просто в залі знімають, а трусики — в туалеті. Є навіть дорожезні трусики від фірми "Вікторія Сікрет" - розповідає офіціантка закладу Юлія.

Відвідувачів біля дверей у ресторацію "Дім Легенд" зустрічає переодягнений у костюм сажотруса актор.

"Я зірка нашого туалету. Ми ще з одним хлопакою знімалися у відео. У нас було п'ять заготовлених фраз. Найсмішніша : "Шо ти тут дзюриш, кущів львівських тобі мало?". Але раз відвідувачі жалілися. Маленька дівчинка пішла сама в туалет, а там якраз включилося відео — вона дуже настрашилася, плакала", - розповідає.

На другому поверсі чотириповерхового "Дому легенд" в кімнаті туалету попід стіною натягнуті шнурки. На них розвішана чоловіча і жіноча білизна. На стелі — екран плазмового телевізора. Коли людина підходить до унітаза, за кілька секунд вмикаються датчики руху. Крутять відео, на якому сажотрус із хлопцем кричать, сміються, заглядають.

У ресторації "М'яса та Справедливості" відвідувачів зустрічає кат із сокирою. На стінах розвішені залізні гаки, маски, зброя. Гостей можуть посадити у клітку та опустити під землю. У закладі є туалет-катівня. На стінах вбиральні — картини із сценами катувань. У чоловічому туалеті над пісуарами підвішені мініатюрні гільйотини. Гостре лезо міцно прив'язане мотузкою. Двері в жіночий туалет складаються з п'яти частин, які потрібно закрити за собою.

Зараз ви читаєте новину «"Тут кожен може відчути себе королем на троні": найнезвичніші туалети Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути