середа, 26 вересня 2012 15:55

На хуторі Шампань катають на БТР-ах та ракетовозах
5

Фото: Фото: Микола Карнарук

На хуторі Шампань Звенигородського району на Черкащині "афганці" створили військово-патріотичний центр-музей. Туристам пропонують проїхатися по лісах, ярах і польових дорогах на БТР і ракетовозі. Година оренди коштує близько 800 грн.

Шампань складається з однієї вулиці. З однієї сторони двори, з іншої - ліс. У кінці вулиці на огорожі подвір'я Бойків висить банер "Прокат військової техніки".

Поряд стоять два довгі бронетранспортери. На одному з них фотографується онука київської поетеси Зої Ружин - 10-річна Валерія. Згодом разом із туристами обидві прямують до машини. "Бетеер" вміщує близько 20 осіб.

"Команда, на броню. Ну що, будемо їхати зі спецефектами чи без них?" - жартує Олег Леонідович Бойко, власник прокату.

"Так, налякали нас, що тепер і не знаю чи погоджуватися", - сміється поетеса, але забирається з онукою на верх.

Чоловіки й жінки розміщуються на двох лавках, тримаються за поручні зверху. Олег Бойко включає задню передачу. Сідає зверху люка й кермує з двору правою ногою.

"Капець, - коментує одна з жінок й показує пальцем. - Подивіться, рулює не руками".

На вулиці Бойко сідає за кермо й рушає. Назустріч їде машина з даішниками, вони махають руками. Він вітається сигналом. Повертає праворуч за городи в ліс.

"Ух! – викрикують жінки, коли машина заїжджає в ліс і різко "провалюється" вниз. Дорогою машина мчить між деревами й виїжджає в долину.

"Можна вилазити наверх", - зупиняє машину водій. Машина їде по долині, згодом різко повертає вверх, петляє, робить на швидкості різкі повороти. Маршрут триває протягом 14 км. Швидкість сягає 70 км/год.

"Супер! Такі незабутні враження, особливо, коли майстер за кермом", - Зоя Ружин зіскакує з машини, її чорна сукня до половини в пилюці.

"Американські гірки відпочивають? – сміється Олег Леонідович і витягує пачку цигарок. – Хто хоче закурить?"

Олег Бойко каже, що техніку у військових скуповували списану. За одиницю платили від $15 тис до $25 тис. Ремонтували і фарбували у камуфляж. На одиницю пішло 14 л фарби. За день в центрі приймають від 20 до 600 туристів.

"Центр створений не для бізнесу, а як вшанування пам'яті і патріотизму. За день приймаємо від 20 до 600 туристів. Наша техніка брала участь у зйомках шоу "Україна має талант" і "Х-фактор". Незабаром будуть знімати фільм про Чечню", - каже Олег Леонідович.

Військову техніку можна взяти напрокат на весілля. Афганці розробляють сценарій про зустріч коханих під час війни.

"На викуп нареченої їдемо у військовій формі зі зброєю, яка вся перероблена під "холості" патрони. Люди бачать бетеер зі солдатами, який заїжджає на весілля. Не вірять своїм очам. Наречену в цей час захоплюють, але потім серед військових впізнають нареченого", - розповідає Бойко.

Зараз ви читаєте новину «На хуторі Шампань катають на БТР-ах та ракетовозах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути