середа, 16 листопада 2011 16:48

До музею транспорту у Ковентрі пускають безкоштовно
12

Ковентрі - дев'яте за величиною місто у Англії. Добре відоме завдяки прекрасній Леді Годіві, котра, за легендою, їхала по місту оголена верхи на коні в знак протесту проти високих податків, введених її чоловіком Леофріком, графом Мерсіі (11 століття). За переказами, жителям міста було наказано не дивитися на Леді, а хто наважився, осліп. Зараз у центрі міста стоїть пам'ятник цій жінці.

Що приваблює туристів у Ковентрі?

Без сумніву, це Музей транспорту - Coventry Transport Museum (раніше відомий як музей британського автомобільного транспорту) розташований в центрі міста. Це будинок-колекція британського автомобільного транспорту та транспортного виробництва. Чому в Ковентрі? Раніше місто було центром британської автомобільної промисловості. У музеї є більш ніж 240 легкових і комерційних автомобілів, 100 мотоциклів, 200 велосипедів. Вхід до музею безкоштовний.

У музеї багато ягуарів, а також авто таких марок, як Тріумф, Хамбер, трактори Массей Фергюсон, побудовані в Ковентрі автобуси. Є велика кількість мотоциклів.

Також незвичайне місце для туристів і жителів міста - собор Святого Михайла (14 століття), який був частково зруйнований німецькими бомбардуваннями під час Другої світової війни, залишились лише зовнішні стіни і шпиль. Висота шпиля 92,35 м.

Поруч із старим собором у 1962 році відкрито новий, який містить гобелен "Христос у славі" Грема Сазерленда. На зовнішній стіні собору є бронзова статуя - символ перемоги Михаїла над дияволом, автор - Яко  Епштейн.

У кінці 19 століття м. Ковентрі стало великим центром велосипедного виробництва. Джеймс Старлі і його племінник Джон Кемп Старлі винайшли велосипед Rover Safety Bicycle, який був досить безпечним і зручним. Пізніше компанія виробництва стала називатися Rover.

До початку 20 століття велосипедне виробництво поступово перейшло у виробництво двигунів, Кавентрі став центром британської автомобільної промисловості. Вже у 1914 році на дорогах міста активно пожвавився рух автобусів (motorbuses). "Золотим періодом" для автомобільної промисловості Ковентрі були 50-60-ті роки 20 століття.

Промислові бази міста дали можливість залучати до співпраці людей із різних куточків світу. Відповідно місто ставало багатонаціональним центром. У 1960 році тут відкрилась перша у Великобританії мечеть. У 1970-х роках припинився видобуток вугілля із шахт поблизу міста, а в 1980-х роках місто Ковентрі мало найвищий рівень безробіття в країні та досить високий рівень злочинності.

Зараз Ковентрі вважається досить безпечним містом у Великобританії. Хоча минулої слави центру автомобільної промисловості так і не відновлено.

Зараз ви читаєте новину «До музею транспорту у Ковентрі пускають безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути