пʼятниця, 23 березня 2012 15:43

"Бабетти" знову стали модними
6

Фото: фото: Поліна РОМАНОВА

Стилісти рекомендують молодим дівчатам звернути увагу на зачіски "бабетти", популярні у 60-х роках минулого століття.

Першою "бабетту" на голові зробила французька актриса Бриджит Бардо, коли знялася у фільмі "Бабетта йде на війну". Така зачіска має вигляд щільного валика, розміщеного на маківці голови. Часто зібране волосся перев'язують широкою атласною стрічкою під колір вбрання.

Дівчата на випускний вечір аграрного коледжу в райцентрі Іллінці на Вінниччині прийшли вбрані у яскраві вечірні сукні вище коліна. У більшості пишні зачіски "бабетти".

"Наташка, така класна в тебе букля", - каже подрузі білява випускниця з пишно начесаним волоссям довжиною до плеч.

"Це не букля, а бабетта. Я бачила, що так коси підбирають Крістіна Агілера й Дженіфер Лопес. У мене сьогодні стиль 60-х. Тоді моя бабуся дівувала", - відповідає їй Наталя, 18 років. Дівчина вбрана у коротку біло-червону сукню, пишну від пояса. Широку бабетту перев'язала білим бантиком.

В середньому ряду сидять матері випускників.

"Як мені було 16 років, я одного разу збиралася до подружки на весілля. Моя старша сестра Галя зробила мені таку бабетту. Запевняла, що це дуже гарно. Я послухалася. А на весіллі дівчата мене засміяли. Сказали, що я похожа на Раїсу Кириченко (співачка, що виконувала пісню "Я козачка твоя, я дружина твоя" – ред.). Я розплакалася, бо не хотіла бути похожа на стару. Розпустила коси й розчесалася", - згадує 42-річна Людмила Савчук.

В райцентрі Іллінці є кілька перукарок, які вміють робити вечірні зачіски. Різні варіації "бабетти" дівчатам зробила 34-річна перукарка Наталя Кравчук.

"Такі пишні зачіски личать дівчаткам з овальним обличчям. А для тих, в кого личко схоже на трикутник чи ромб я залишала чубчик. Повнощоким таке не буде личити. Я не думаю, що бабетта старить дівчинку. Навпаки, це стильно й урочисто. Мода постійно вертається", - зауважує перукарка.

Зараз ви читаєте новину «"Бабетти" знову стали модними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути