понеділок, 10 жовтня 2011 13:53

30-річні жінки насолоджуються свободою і бояться шлюбу

30-річні жінки насолоджуються свободою і бояться шлюбу

Американські дослідники провели опитування серед 1 млн неодружених американок віком до 40 років. За його результатами виявилось, що жінки хочуть заміж до 30 років. Після цього віку вони віддають перевагу цивільним шлюбам і просто коханцям, які час від часу з'являються у їхньому домі.

Наскільки це відповідає українським реаліям поцікавилися у столичної свахи, власниці шлюбного агентства Ольги Разинської:

У 17 років українки вже готові створювати сім'ю. Наш менталітет впливає на те, що дівчині вже після школи більше хочеться не до університету, а до ЗАГСу – хочеться мати чоловіка та дітей, хочеться, щоб хтось любив, ревнував, піклувався, переживав, дарував квіти й виносив сміття із квартири. Вона хоче бути чиєїсь дружиною і матір'ю.

У 19 років бажання вийти заміж стає ще більшим. Дівчині хочеться уваги і любові, хочеться бути чиєюсь і комусь потрібною. Тоді батьківська опіка стає меншою, і дівчина намагається знайти чоловіка, який подбає про неї, як то колись робили мама і тато.

В 22 роки – дорослішає і радіє, що не "вискочила" за першого зустрічного й не "поламала собі життя". Тоді заміж ще хочеться, але виходити, здається, й нема за кого. Один – мамин синочок, інший – не хоче сім'ї, а розраховує тільки на секс. Хтось пропонує цивільний шлюб, а хтось боїться відповідальності і ще не достатньо міцно стоїть на ногах, щоб вступати у сімейні узи.

В 25 знову хочеться заміж, бо душа вимагає домашнього комфорту і стабільності. Саме у 25 років зараз найчастіше люди йдуть до ЗАГСу. За моїм спостереженням, ті, що затягують із заміжжям, навряд чи хочуть цього взагалі.

У 27-30 років жінка починає звикати до свободи і насолоджуватися нею. Вона робить те, що хоче, приходить додому, коли хоче і з ким хоче, може не готувати вечерю і не мити посуд, не відповідати на дзвінки і носити відверті сукні та блузки. Вона боїться шлюбу – як неволі, яка може розчинити усю ту казку, якою жінка насолоджується. До того ж, у такому віці жінка, яка замість сім'ї, присвячувала себе роботі, багато чого досягла і побудувала непогану кар'єру. Таку пані затягти до зЗАГСу важко.

До шлюбного агентства часто приходять 30-40-річні. Але найчастіше – це розлучені, які хочуть спробувати своє щастя ще раз.

Зараз ви читаєте новину «30-річні жінки насолоджуються свободою і бояться шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути