Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2014 15:15

Домашні наливки за італійськими рецептами настоюють добу

В італійському ресторані "Silvio D'Italia" в Києві на Подолі до м'яса подають не лише червоне вино, а до солодкого — не лише мохіто. Асортимент м'яких алкогольних напоїв для вашої трапези тут врізноманітнять ароматними наливками за домашніми рецептами. Саме за такими готують в Італії. Гостям ресторану за ланчем або вечерею пропонують спробувати лімончелло і караваджо — наливки на основі ягід. Варто сказати, до ланчу в цьому закладі їх подають безкоштовно.

Один із кухарів "Silvio D'Italia", Віталій Левченко, залюбки ділиться рецептами домашніх наливок. Як виявилося, готувати їх напрочуд легко навіть тим, хто не має "коктейльного" досвіду.

"Як лімончелло, так і караваджо, вигідно врізноманітнять ваші страви. Та наливка, що на основі лимону — рідка і кислувата, підходить до м'яса і риби. А караваджо — густіша і солодша, тому краще подавати її до десертів", - каже Віталій Левченко.

Для кількох порцій караваджо бере 420 грамів замороженої смородини, 425 грамів горілки. Удвічі менше — води і цукру. Ягоди розморожує — тримає кілька годин в холодильнику. Змішує з цукром і горілкою, усе ретельно подрібнює блендером. Ставить в холодильник на добу, після цього наливка готова. Так напій можна зберігати кілька місяців.

За такою самою схемою готує лімончелло. Змішує горілку з очищеним від шкірки лимоном у пропорціях приблизно 50 на 50. Вливає трохи води і додає цукор за смаком. Настоянку так само зберігає в холодильнику, до столу подає охолодженою в невеликих елегантних склянках. За словами кухаря, наливка стає все смачнішою, що довше вона стоїть.

"Смак напою залежатиме від якості і зрілості ягід. Можна брати як червону, так і чорну смородині, інші ягоди, які у вас є. Горілку не можна додавати, коли напій певний час вже вистояний. Тоді сильний алкоголь лише зіпсує смак. Ну а для наливок, які готуються протягом 1-2 місяців, ягоди краще не подрібнювати. Це вплине на якість напою. Найкраще зберігати наливки в ємностях з темного скла, щільно закупоривши. Бажано - у темному і прохолодному місці, де наливка найбільш добре збереже свій смак і колір".

 

Зараз ви читаєте новину «Домашні наливки за італійськими рецептами настоюють добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути