Ексклюзиви
неділя, 05 січня 2014 12:38

Різдвяні пампушки готують на картопляному пюре
6

Фото: Фото: Тетяна САРАХАН

55-річна Лідія Дорош з міста Калинівка Вінниччини готує до різдвяного столу і на свят-вечір пампушки на картопляному пюре. Каже, на смак його зовсім не чути.

"Такі пампушки готувала моя мама. Їх ще називають перепічками. Діти приїздять на свята, то геть змітають зі столу. Це рецепт переповідаю усім, щоб не слухали інших порад. Бо часто чую, як радять замішувати тісто на газованій мінеральні воді і тоді пампушки виходять пухкими. Пробувала, але вони такими не вийшли" — каже жінка.

Аби приготувати пампушки знадобиться чотири середніх картоплини. Порізати кільцями і відварити. Злити окріп і добре потовкти, щоб не було грудок. Потім поступово розтирати, додаючи злитий відвар, щоб вийшло рідке пюре.

"Його змішую з трьома стаканами холодної води. Додаю дві столові ложки цукру, 50 грамів пресованих дріжджів, щіпку солі. Перемішую і додаю шість стаканів борошна. Знову добре вимішую. Тісто має вийти не густим, як на оладки. Ставлю у тепле місце на півгодини, щоб зійшло" — радить господиня.

Тим часом вибирає казанок. Бере гусятницю і наливає олії до половини. Нагріває.

"Посудину треба брати таку, яку не шкода. Олія дуже засмажує каструлі. Шкода їх. Коли тісто підійшло, можна зразу випікати пампушки. Набираю тісто звичайною столовою ложкою і обережно кидаю у олію. Смажу на середньому вогні до коричневої скоринки. Зазвичай ще ні разу не виходили недопеченими. Саме тісто виходить пухкими і пружним. Ще можна готовити пампушки з будь-якими начинками. Найкраще — з горохом та повидлом" — говорить Лідія Дорош.

Готові пампушки обвалює у часниковому соусі. Дві головки потовченого часнику змішує з двома стопками води, олії. Додає щіпку солі.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяні пампушки готують на картопляному пюре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути