Ексклюзиви
неділя, 02 жовтня 2011 09:45

Знеболювальне можна пити не частіше ніж двічі на місяць

Знеболювальне можна пити не частіше ніж двічі на місяць

Мозок найшвидше втомлюється і першим старіє. Він протягом життя жодного разу не оновлюється. Тоді як шкіра оновлюється кожних 21 день, м'язи – 20 років. Щоб зберегти голову світлою, невролог з Києва Тетяна Майкова радить не навантажувати мозок зайвою інформацією і не пити знеболювальних.

"Від шаленого потоку інформації та її аналізу, якого від нас вимагає сучасне життя, мозок виходить з ладу. За ним здають інші внутрішні органи та системи, тому що він регулює роботу всього організму. Хоча звичайно бувають випадки, коли недуги в голові є вторинними. Наприклад, відмирають якісь ділянки мозку через тромбоз судин. Словом, аби завчасно не постаріти, фільтруйте інформацію та навантаження на мозок. Особливо це стосується тих, кому за 40. Бо після 40 років гинуть 2 відсотки клітин мозку" - каже лікар.

Чим більше пити знеболювальних, тим частіше болітиме голова. До ліків від головного болю легко звикнути. Пізніше доводиться лікувати вже не мігрень, а залежність від ліків.

"Ліки забирають в організму можливість лікуватися самому. До них швидко звикають, особливо до Цитрамону. Це сильне знеболювальне та ще й з кофеїном. Цитрамон посідає перше місце серед усіх препаратів, які найчастіше купують в аптеках. Якщо приступ сильний, випийте краще Німесил. І разом з лікарем шукайте причину болю"

Тетяна Майкова переконана, що мігрень нічим не відрізнається від інших видів головного болю. Її причиною є передусім перевтома мозку з дефіцитом енергії. Це неправильний спосіб життя, великі навантаження, дисфункція імунної та гормональної систем.

"Мігрень вивчали протягом багатьох століть. Люди розуміли, що є така проблеми, але не вміли її пояснити. Дивувалися навіть, як може боліти кістка. Про мігрень писав Булгаков, Ніцше, Фрейд, Юлій Цезар. У 1988 головною причиною мігрені назвали судинні недуги. Багато лікарів досі дотримуються цієї думки. Але це не так. За багато років роботи, ми дослідили, що в багатьох людей приступи мігрені відбуваються без участі судин"

Зараз ви читаєте новину «Знеболювальне можна пити не частіше ніж двічі на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути