Ексклюзиви
вівторок, 05 листопада 2013 09:30

За п'ять днів можна стати гірудотерапевтом

За п'ять днів можна стати гірудотерапевтом
Фото: sensavi.com.ua

"У моєї мами — варикозне розширення вен. Уже різні засоби випробували — нічого не допомагає. Від знайомої почула, що найкращим методом є гірудотерапія. Але мама відмовляється ходити у лікарню. Хоче, аби їй вдома ставила п'явки. Та я боюся сама за то братися. Від тієї ж знайомої почула, що у "Центрі сімейної медицини" проводять навчання. Треба записатися", - каже Марія Горностай з міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області.

З давніх-давен п'явку використовують як лікувальний засіб. Саме гірудотерапія (лікування п'явками) має незаперечну перевагу перед усіма іншими, в тому числі і найновішими методами лікування. Вона не дає ускладнень, не викликає негативних побічних впливів на організм людини і надає виражений лікувальний ефект.

"Цікаво те, що при використанні п'явки для лікування конкретного захворювання, пацієнти часто відмічають покращення сну, апетиту, підвищення настрою, - каже гірудотерапевт "Центру сімейної медицини" www.centrmed.com Оксана Григоренко. - І це не просто збіг: вчені довели, що під дією гірудотерапії поступово нормалізується обмін речовин, активуються захисні сили організму, залишаються позаду захворювання, які вже існували, і ті, які на клітинному рівні, але ще не встигли себе проявити".

П'явку називають "фармацевтичною міні-фабрикою", тому що вона містить збалансований комплекс біологічно активних речовин, які позитивно впливають на організм людини. Результати цієї дії — очищення, оздоровлення і омолодження організму. Однією із перших речовин, відкритих в слинних залозах п'явки є гірудин, який регулює процеси згортання крові. Лише один гірудин містить до 65 амінокислотних залишків. Потім були відкриті інші речовини, які містять також антизгортаючі фактори.

У слинних залозах п'явки виробляються речовини, здатні затримувати ріст бактерій. П'явки — дуже ефективний засіб лікування недуг серця і судин, печінки, суглобів. Їх застосовують в неврології, стоматології, кардіології, хірургії, гінекології. Також до п'явок часто вдаються косметологи.

У сучасній клінічній медицині не існує більше такого багатофакторного і безпечного методу, як гірудотерапія або, іншими словами, лікування п'явками. Але п'явок не можна ставити у домашніх умовах без спеціальної підготовки. Бували випадки, коли невміле поводження з п'явками шкодило здоров'ю людини.

На базі "Центру сімейної медицини" www.centrmed.com діє навчальний центр, де можна навчитись сучасним методикам гірудотерапії. Навчання проводить лікар-гірудотерапевт, член Московського альянсу гірудотерапевтів Оксана Григоренко. Крім основ гірудотерапії лікар розповідає її історію, будову п'явки, розмноження. Також відбувається огляд механізмів дії п'явки, склад і дія п'явочного секрету. Основну увагу приділяється

показанням і протипоказання до лікування п'явками. Розповідає про зберігання і догляд за п'явками в лікувальних закладах, техніку постановки п'явок і догляд за ранками. У кінці навчання йде підготовка до екзамену та саморозв'язування ситуаційних задач. Термін навчання — 5 днів.

Записатись на курси гірудотерапії можна за адресою:

м. Кам'янець-Подільський, вул. Драгоманова, 14-А, "Центр сімейної медицини" або за тел.: 0(96) 745 29 99. www.centrmed.com

Зараз ви читаєте новину «За п'ять днів можна стати гірудотерапевтом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути