четвер, 27 жовтня 2011 09:17

Під час зміни погоди може статися інфаркт

Під час зміни погоди може статися інфаркт

В Україні від погодних умов залежать більше 35% людей.

На зміну погоди реагують судини, серце, суглоби, органи травлення. При високому атмосферному тиску у людей із хронічними хворобами болить голова, виникають спазми судин та бронхів. Метеозалежність частіше за все зустрічається у людей 50-60 років.

Столичний лікар-невропатолог 48-річний Петро Іванчук каже, регуляторні механізми організму постійно реагують на зміни навколишнього середовища.

- Найчастіше на зміну погоди реагують хворі на вегето-судинну дистонію, цукровий діабет, ревматизм, - розповідає лікар. - Чутливі до весняних перепадів також гіпертоніки, сердечники. Погано почуваються й хворі на ішемічну хворобу серця. Знижений вміст кисню в повітрі негативно впливає на хворих бронхіальною астмою, хворих з легеневими й судинними патологіями. У залежних від погоди болить голова, падає або піднімається тиск, з'являється нудота. У однієї моєї пацієнтки при зміні погоди ускладнюється дихання, з'являються спазми грудної клітини. В такі дні їй дуже важко працювати, тому на роботі вона бере вихідні.

Лікар каже, під час магнітної бурі кількість самогубств підвищується у 1,5 рази. Температурні перепади також значно збільшують імовірність серцевого нападу, число інсультів та інфарктів під час магнітних бур сягає 70%. Це відбувається, бо під час холоду рефлекторне звуження кровоносних судин збільшує тиск і навантажує серце.

Зараз ви читаєте новину «Під час зміни погоди може статися інфаркт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути