четвер, 17 травня 2012 16:33

Музикою можна вилікувати майже усі хвороби: найефективніший Моцарт
6

Столичний композитор Степан Недериця проводить сеанс музикотерапії в київському театрі "Актор" .
Фото: фото: Ольга КАМЕНЄВА

Звуки скрипки нормалізують роботу серцевої системи, фортепіанна музика музика лікує захворювання нирок і сечового міхуру, а флейта сприяє очищенню бронхів і зцілює від нерозділеного кохання.

Про це кореспонденту Gazeta.ua столичний композитор Степан Недериця. Він проводить сеанси музикотерапії в київському театрі "Актор" .

"Лікування музикою — складне і просте одночасно. Кожен музичний інструмент впливає на певний орган. Скрипка найкраще нормалізує роботу серцевої системи. Вона лікує душу, допомагає в самопізнанні. Друга за ефективністю — фортепіанна музика. Вона позитивно впливає на нирки, сечовий міхур, стимулює роботу щитовидки. Барабан відновлює ритм серця, флейта очищує бронхи і легені, лікує нещасливе кохання. Саксофон активізує роботу статевої системи, посилює сексуальне бажання. Контрабас, віолончель і гітара позитивно впливають на серце і лікують нирки. Балалайка лікує органи травлення, а труба — радикуліт", - сказав він.

"Найкращою для лікування є музика Моцарта. Від його музики тісто швидше сходить, стає пишним і смачним. Перед підготовкою до екзаменів раджу слухати саме таку музику. Вона допомагає легше засвоїти і запам'ятати матеріал", - додав Степан Недериця.

Він також розповів про випадки зцілення його пацієнтів.

"Кілька місяців на мої сеанси приїздила одна одеситка. 9 травня дзвонить о сьомій ранку: "Степане Сергійовичу, я стала надто спокійною. Мене вчора вкусила собака, а я навіть не закричала". Сказав, що вона стає людиною, а вона мені відповідає: "Я себе не пізнаю. Якби таке раніше сталося, я б ту собаку сама загризла". А одна жінка розказувала: "В мене помер чоловік, а донька розлучилася. Через стрес почало боліти серце. Жменями пила ліки, їздила лікуватися в санаторії. Та нічого не допомагало. Після першого сеансу музикотерапії біль минув. Мені здалося, що я піднялася високо в небо. З очей полилися сльози. Тоді я написала свій перший вірш".

Цього четверга на сеанс музикотерапії прийшло з півсотні людей. Переважна більшість — пенсіонери.

"Раніше кожен тиждень бігала в поліклініку аналізи здавати, а відколи почала ходити на ці сеанси, забула дорогу до лікарів. Купила собі додому магнітофон і постійно слухаю музики. Як тільки почне боліти серце, включаю класичні записи із звуками моря, шумом дощу, голосами дельфінів. Серце зразу відпускає, а тиск нормалізується. А починають боліти суглоби -  вмикаю записи труби", - поділилася пенсіонерка Ніна Григорівна.

Зараз ви читаєте новину «Музикою можна вилікувати майже усі хвороби: найефективніший Моцарт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути