понеділок, 10 грудня 2012 14:32

Металеві гребінці підходять лише для начосу

Металеві гребінці підходять лише для начосу
Фото: eva.dp.ua

"Здоров'я і густота волосся залежить не лише від шампуню, а й від гребінця,  - каже вінницький перукар Наталія Дрібко, 30 років. – Проблеми з волоссям можуть бути лише через невдало вибраний гребінь."

У жінки має бути мінімум два гребінця різних форм. Дрібними чоловічими користуватися не можна – вони пошкоджують волосся. Після миття волосся підсушують, тоді розчісують гребенем з рідкими зубцями. Не повинен мати гострих граней і швів. Щоб зібрати волосся у хвіст або пучок – беруть частий гребінь.

"Укладати волосся раджу гребінцем із залізною основою, на яку нанесене керамічне покриття. По кераміці рівномірніше розподіляється тепло. Ручка має бути гумова або пробкова – щоб не вислизала з рук. Для швидкого сушіння рекомендую брати прямокутну щітку, трохи вигнуту і з отворами. Але для завивки чи випрямлення вона не підійде, бо не втримує волосся на щетинках. Для ламкого посіченого волосся підійде плаский гребінь. Що довше волосся - то рідші зубці мають бути. Жорстке волосся розчісують жорсткою щіткою з твердими щетинками, тонке – м'якою або дерев'яним рідким гребенем."

Для густого і довгого волосся у щітці має бути не менше 12 рядів зубців. Якщо волосся неслухняне, краще, щоб зубці були товсті і рідкі. Вони розплутують, але не видирають і не ламають волосся. Для тонкого краще щітка з частими і тонкими зубцями. Вона надасть додаткового об'єму.

Для випрямлення волосся потрібна кругла щітка, схожа на пісочний годинник. На неї можна туго накрутити волосся під час сушіння феном. Що довше волосся, то більший має бути діаметр щітки. Об'єм біля коренів надасть щітка середнього діаметру. Треба підіймати пасмо за пасмом і направляти на них струмінь теплого повітря.

Найтонші підійдуть для короткого волосся або гривки.

На щодень радить користуватися дерев'яним гребінцем. Природний матеріал покращує структуру волосся  і запобігає електризуванню. Має бути овальний. Такий підходить для усіх типів волосся, полірує його. Щетинки покращують кровообіг у шкірі голови і розподіляють шкірне сало по всій довжині волоса. Звичайна щітка, якою користуються майже всі, підходить тільки для розчісування перед сном. Найкраща – з натуральною щетиною. Найгірші – пластикові, особливо пофарбовані в ядучі кольори. Від таких волосся січеться.

Краще обрати силіконові або карбонові. Силіконові добрі для стрижки і фарбування, а карбонові – для начосу. Металеві травмують шкіру голови. Призначені лише для начосу і розділення пасм.

Масажна щітка не підійде для жирного волосся, бо стимулює сальні залози. Після кожного розчісування треба знімати з розчіски волосся. Мити треба хоча б раз на місяць. Це зручно робити старою зубною щіткою. Якщо матеріал дозволяє, покладіть його в гарячу воду з шампунем або милом і за півгодини сполосніть.

Зараз ви читаєте новину «Металеві гребінці підходять лише для начосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути