вівторок, 13 листопада 2012 13:50

Маска із картоплі знімає втому і розгладжує зморшки

Маска із картоплі знімає втому і розгладжує зморшки
Фото: znay.info

Осінь дарує нам корисні овочі, якими гріх не скористатися для своєї краси, - каже столичний приватний косметолог Анастасія Андросюк, - Найкорисніші продукти осені для здорової шкіри обличчя — гарбуз, картопля, томати і навіть кабачки.

Маска із м'якоті стиглого гарбуза корисна для зрілої шкіри обличчя. Гарбуз чистять від шкірки, натирають на тертушці. 3 столові ложки натертої м'якоті змішують із 2 столовими ложками крохмалю, щоб вийшла однорідна маса. Маску наносять на обличчя, через 2- хвилин змивають підкисленою водою.

Щоб зняти з обличчя сліди втоми і розгладити зморшки, приготуйте маску із картоплі. Для цього очистіть і зваріть одну картоплину, розчавіть до стану пюре. Додайте до нього 2 чайні ложки гарячого молока. Нанесіть маску теплою, але не зовсім гарячою. Змийте через 10 хвилин спочатку гарячою, а потім холодною водою. Можна у пюре додати також сік половини лимону. Отриманою масою вкрийте обличчя і шию, зверху покладіть марлю на півгодини.

Маска зі свіжих кабачків тонізує, пом'якшує суху шкіру. У ньому багато каротину, заліза та вітаміну В. Нарізані тонкими кільцями кабачки кладуть на 20 хвилин на обличчя. Після цього корисно вмитися не водою, а молоком. Для жирної та комбінованої шкіри ідеально підійде маска із кабачку і запареного геркулесу, змішаних у співвідношенні 1:2. Така суміш прибирає жирний блиск і освіжає колір обличчя.

Щоб звузити розширені пори обличчя, використовують томати. До очищеного і розім'ятого помідора додають дві чайні ложки пшеничних висівок, перемішують. Отриману масу наносять на обличчя і шию, тримають 20-30 хвилин. Після цього добре нанести живильний крем з вітамінами. А жирну шкіру добре змазувати ватними тампонами, змоченими у соку помідорів.

Восени мало не в кожної господині на кухні лишається кілька яблук. Їх теж використовують для масок, адже у яблуках міститься біля 30 мікроелементів. Маски із цих фруктів допомагають укріпити чутливу шкіру, яка схильна до почервоніння. Натерте яблуко змішують із жовтком, тримають на обличчі 20 хвилин.

 

Зараз ви читаєте новину «Маска із картоплі знімає втому і розгладжує зморшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути