четвер, 17 жовтня 2013 12:48

Лактобактерії шкідливі при молочниці

Автор: фото:gazeta.ru
 

За 57 грн можна купити 5 пакетиків сухої закваски до йогуртів. Вони продаються в аптеках. Один пакетик можна коштує 11 грн. Цього вистачає на 1-3 л йогурту. Також в аптеках є закваски для кефірів, ряжанки.

Порошок засипають у тепле кип'ячене молоко, настоюють на теплі. Домашній йогурт можна додавати до салатів замість сметани. Або змішувати з варенням і їсти як звичайний десертний йогурт на сніданок.

Для тих, хто захоплюється такими домашніми кисломолочними продуктами, у продажі є спеціальні йогуртниці. Це невелика посудина зі скляними ємностями, яка підключається до розетки і в ній автоматично підтримується потрібна для бродіння йогуртових бактерій температура. Йогуртницю можна купити за 140 грн, продається в магазинах дрібної побутової техніки.

Харчові бактерії корисні тим, що сприяють травленню. Від цього необхідні організму елементи - вітаміни та мікроелементи - засвоюються краще. Також бактерії лікують від дисбактеріозу.

"Лактобактерії в організмі "стежать", щоб кількість шкідливих мікробів в кишечнику не перевищувала допустимих норм. Біфідобактерії знищують ті мікроби, які потрапляють в організм з повітрям, з брудних рук, немитих фруктів, - розповідає головний дієтолог Львівської області Зоряна Завада. - Вони ж стимулюють імунітет людини, беруть участь у травленні їжі, розщеплюють складні вуглеводи, білки, жири. Сприяють всмоктуванню заліза і вітамінів, полегшують роботу печінки."

Проте є випадки, коли певний вид бактерій може бути шкідливий організму. Тому захоплюватися ними не варто без консультації з лікарем.

"При деяких розладах кишково-шлункового тракту корисні біфідобактерії, а при деяких вони шкідливі. Те ж саме з лактобактеріями. Наприклад при молочниці у жінок, що теж по суті є порушенням флори у статевих органах жінки, треба вживати більше продуктів із біфідобактеріями. Та не можна при цьому з лактобактеріями, оскільки вони є ідеальним середовищем для розвитку грибка."

Зараз ви читаєте новину «Лактобактерії шкідливі при молочниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути