Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2012 08:00

Кавова гуща ефективніша за дорогу косметику

Кавова гуща ефективніша за дорогу косметику

Замість магазинних скрабів  столичний косметолог Ольга Гуленко з салону "Пан і пані" радить використовувати кавову гущу. Вона не лише звільняє шкіру від мертвих клітин, а й надає їй легкого відтінку засмаги.

"Кавовий скраб нормалізує кровообіг, очищує пори, зволожує шкіру, робить її м'якою і шовковистою. До того ж кавова гуща може замінити походи в солярій. Якщо кожного дня робити маски з натуральної кави, то за тиждень шкіра набуде відтінку засмаги", - сказала Ольга Гуленко.

Для скрабу косметолог радить використовувати кавову гущу, яка залишилася на дні чашки. Якщо з кави плануєте робити скраб, то цукор слід замінити медом.

"Для будь-яких типів шкіри підходить скраб з кавової гущі та домашнього сиру. Інгредієнти змішують у рівних пропорціях. Цією масою слід масажувати обличчя 1-2 хвилини, потім на десять хвилин залишити на обличчі. Змивати маску краще теплою водою. Така маска дозволяє ефективно боротися з чорними цятками. Крім того, вона живить шкіру обличчя, робить її ніжною і шовковистою".

"У кавовий скраб можна додавати подрібнені вівсяні пластівці, зерна рису, житнє борошно або морську сіль. Інгредієнти слід вибирати на власний смак. Якщо шкіра суха, додайте столову ложку сметани, якщо жирна — то ложку йогурту. Скрабами не слід зловживати. Найоптимальніше робити процедуру раз на тиждень", - додала Ольга Гуленко.

Вона також поділилася рецептом кавової маски.

"Розмішайте кавову гущу з столовою ложкою перемелених у кавомолці грецьких горіхів. Накладіть на обличчя на 10 хвилин і поплескайте легкими рухами. Після вмивання стан шкіри помітно покращується: звужуються пори, зникають темні кола під очима, тон шкіри стає рівним".

Зараз ви читаєте новину «Кавова гуща ефективніша за дорогу косметику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути