четвер, 31 травня 2012 13:18

Хлорована вода може спровокувати рак

Хлорована вода може спровокувати рак

"Чоловік 7 років ходив плавати у басейн. Восени помітив, що вода має сильніший запах хлору, ніж раніше. Плавання не припиняв до зими, поки на шкірі не з'явилася алергія. Ще й очі сльозитися почали. Лікар казав, це від високого вмісту хлору у воді басейну. Розповідав, вдома вода з-під крану теж дуже шкідлива. Застерігав, щоб обов'язково вдома стояв фільтр для води. Бо хлор у неочищеній питній воді може викликати рак", - розповідає 40-річна Марина Потапова із Чернігова.

Столичний терапевт 56-річна Марина Лук'янець каже, вода у басейні і з-під крану шкідлива хімічними речовинами, їх у складі води дуже багато.

"Після плавання у басейні з хлорованою водою люди часто відчувають, що шкіра стягнулася.  Це тому, що хлор сушить шкіру. А ще він порушує структуру волосся. Воно починає частіше випадати, стає ламким і неживим. Може з'явитися алергія, а якщо така вода потрапить в очі — може виникнути кон'юктивіт".

Хлорування води вже більше 100 років — дешевий і зручний спосіб знезаразити водопровідну воду. Кращого поки не придумали. Після хлорування стає більш-менш чистою, тому не дає людині підхопити інфекції. Але хлор сам по собі дуже шкідливий, - продовжує Марина.

"Вода з крану накопичує в організмі канцерогени. Якщо таку воду пити щодня, організм починає передчасно старіти, бо хлор навантажує внутрішні органи, вони швидше зношуються. Хлорована вода викликає рак сечового міхура, стравоходу, прямої кишки. Словом, в першу чергу страждають ті органи, через які вода проходить. У селах, де люди  п'ють воду не з крана, а із криниці, онкології стаються майже у 2 рази менше".

Хлор з органічними речовинами у воді утворює нові хімічні речовини — трихлометани. Вони — сильні канцерогени. А хлороформ викликає рак навіть у щурів. Хлор шкодить людині, коли потрапляє через дихальні шляхи і через шкіру. Викликає атеросклероз, анемію, підвищує тиск. Може з'явитися рак сечового міхура і шлунку.

Щоб вберегтися, варто пропускати воду з крана через фільтри для води, після чого прокип'ятити її. Адже після кип'ятіння у воді зникає більша частина хлору. А найкраще - придбати і встановити систему очищення води. Звичайна система очистки коштує від 300 до 1000 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Хлорована вода може спровокувати рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути