середа, 22 серпня 2012 16:34

Груші рятують від печії та гастриту

Груші рятують від печії та гастриту
Лікар радить обирати стиглі груші. Фото:meditation-portal.com

"Груші мають більше аскорбінової кислоти, ніж яблука. Їх треба їсти хоча б двічі на тиждень у сезон. Це найкращий помічник для людей з хворим серцем та шлунком, бо зміцнює судини і покращує травлення", - каже столичний дієтолог Артем Кирилович.

Лікар радить вживати стиглі груші, бо вони збагачені фолієвою кислотою, яка покращує роботу кровоносної системи та зміцнює імунітет.

"Тверді і кислі груші їсти не можна, це спровокує діарею, порушить роботу шлунку, викличе алергію. Користі від таких фруктів ніякої. Клітковину, яка міститься в плодах груші, організм перетравлює легше, ніж яблука чи виноград. Вітаміни з груш засвоюються краще і швидше. Досить з'їсти дві грушки, аби позбутися болю у шлунку, печії і дискомфорту в кишечнику".

Свіжі і сушені груші, а також напої з них включають в дієти, радять вживати хворим на цукровий діабет.

"Груші не можна їсти натщесерце і не варто запивати водою. Це може викликати нудоту, - пояснює лікар. - Груша виводить з організму важкі метали. Їх рекомендували вживати після Чорнобильської аварії. Ліквідаторам у зоні навіть консервовані груші давали тричі на день – вранці, під час обіду і на вечерю. У багатьох народів саме грушу вважають найкориснішим фруктовим десертом".

Грушевий сік дуже корисний для лікування шлункових захворювань, порушеннях у роботі печінки, холециститі.

Узвари і компоти з сушеної груші корисно пити при розладах кишечника.

"Груші низькокалорійні, тому їх корисно включати в раціон під час дієт. У цих фруктах є багато заліза, необхідного для утворення здорових кров'яних клітин. Іони калію, яких теж багато, покращують роботу серця і знімають біль у м'язах. Коли в організмі людини не вистачає калію, вона стає знервованою, її турбує безсоння. Серце може вискакувати з грудей навіть під час найменшого навантаження. Я раджу їсти груші пацієнтам, які швидко втомлюються, не мають апетиту чи втрачають свідомість", - каже дієтолог.

Варення з грушок добре вживати під час грипу та ангіни, воно полегшує відкашлювання, укріплює імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Груші рятують від печії та гастриту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути