понеділок, 25 березня 2013 13:18

Cтінку горла змазують олією шипшини

Cтінку горла змазують олією шипшини
Шипшина. Фото: intranet.tdmu.edu.ua

"Минулого місяця вилікувала застуду. Здавалося б, нічого незвичного, бо нежить і кашель час від часу має кожен. Та через тиждень знову ніс заклало, температура піднялася до 38, в горлі сильно боліло, стало боляче ковтати. Не можу вилікуватися й досі. Лікарі кажуть, у мене атрофічний фарингіт. Працюю вчителькою співів у музичній школі. Не можу працювати, бо голос зник. Щоб повернутись до дітей, треба вилікуватись якнайшвидше", - пише на адресу редакції житомирянка Марина Гришак.

Столичний лор 50-річний Вячеслав Рогов пояснює, фарингіт буває у третини вокалістів і вчителів співу, бо вони сильно навантажують голос. Також — від тривалої застуди і пилу.

"Фарингіт можна вилікувати народними засобами, якщо усунути причину. Треба перестати їсти гостре, не можна також голосно розмовляти, дихати брудним повітрям. У хворих слизова глотки виглядає сухою, на ній з'являється блідо-рожева плівка. Стінка тоншає, бо кров до неї надходить погано. Тричі на день її треба змазувати оліями".

Зараз ви читаєте новину «Cтінку горла змазують олією шипшини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути