субота, 11 травня 2013 10:36

На продажі штучних квітів за поминальний тиждень бізнесмен заробив 5 тисяч гривень

"Щоб добре заробити на штучних квітах, їх треба купити за копійки на оптовому ринку і почати продавати за три тижні до Великодня", - ділиться досвідом лучанин Олександр Міщук.

Чоловік місяць торгує на луцькому ринку штучними квітами і вінками.

"У нас є традиція до Великодня прибирати могили родичів і прикрашати їх штучними квітами і вінками, - говорить Олександр. – Торік послухав кума і привіз з Хмельницького сім ящиків лампадок, а продав тільки три. Поляки люблять носити на цвинтар свічки і лампадки. Серед наших людей ця традиція не дуже прижилася. Тепер лампадки не привожу. Допродую торішній товар".

За словами Міщука, аби торги йшли добре, треба заохотити покупця широким вибором товару.

"Тільки за поминальний тиждень я заробив близько 5 тисяч гривень, - зізнається бізнесмен. – Перед Пасхою продав товару на утричі більшу суму".

До Олександра підходить дві жінки у хустках. Купують чотири букетики зі штучних квітів по 10 грн кожен і два невеличких віночка по 25 грн. Залишають 90 грн.

"Це сезонний бізнес, - говорить продавець. – Якщо товар до кінця провідної неділі не розпродую, його доведеться тримати до наступного року. Попит на штучні квіти у нас не великий. Та й конкурентів багато. Тільки біля мене квітами торгують у шести "черепашках".

Товар Олександр закуповує оптом на ринку у Хмельницьку.

"Букети різні, кожен покупець знайде ті квіти, які йому більше сподобаються, - говорить Міщук. – Є дешеві букетики по 10 гривень, а є дорожчі – по 50-60. На сільські цвинтарі люди купують дешевший товар, на міські – більш дорогі квіти і вінки. Кожен розраховує, яку суму готовий витратити на проводи. Одна сім'я до мене вчора приходила за товаром вдруге. Купили гарний вінок за 120 гривень, впорядкували могилу за тиждень до Великодня. А на третій день Паски прийшли на кладовище, а вінок хтось украв. На цвинтарях, де крадуть квіти і вінки, раджу обсмалювати краї квітів чи штучної ялини. Злодій не чіпатиме вінок, який не має товарного вигляду, бо такий ніде не перепродасиш".

Подружжю лучан продає за 50 грн штучні червоні троянди у горщику, залитому цементом.

"Якщо поставити такий букет на могилу, то він не буде перевертатися від вітру, - пояснює Олександр. – Штучні квіти купувати на могилки вигідніше, ніж живі. Дехто віддає перевагу братикам і маргариткам, але не всі квіти приймаються у таку спеку. Ті, що приймуться, швидко перецвітуть".

Зараз ви читаєте новину «На продажі штучних квітів за поминальний тиждень бізнесмен заробив 5 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути