субота, 04 січня 2014 09:45

Вісім тисяч заробила киянка на милі ручної роботи
8

"Одні свята використовують для того, щоб відпочивати, інші – щоб заробляти, - каже киянка Олена Хоменко.

Чотири роки вона варить вдома мило. Найбільші виторги має на День Валентина, 8 березня і перед Новим роком. У грудні торік заробила $ 1 тис. – 8 тис. грн

"У грудні взяла два тижні відпустки на роботі, - говорить Хоменко. Працює менеджером. – Мило у двокімнатній квартирі не було де складати. Навіть на балкон виносили. Виготовляти його мені допомагає донька. Син у вихідні на авто розвозить мило замовникам".

Ціни на мило – від 20 до 80 грн за бруски від 70 до 120 грам.

"Перед Новим роком був попит на мило з зображенням коней та оленів, підкови, у формі ялинок і ялинкових прикрас. Жінки часто купують мило з запахом квітів і шоколаду, чоловіки віддають перевагу фруктовим ароматам. Мило варю з натуральних інгредієнтів. Додаю до нього навіть відвар лікарських трав. Воно живить шкіру. Таким навіть голову можна мити, бо краще за розрекламовані шампуні".

Перед новорічними святами мала до 10 замовлень на день.

"Найбільшою популярністю користають мило-скраби. Їх найчастіше роблю з крупинками кави. Таке мило видаляє змертвілі клітини шкіри. Для пілінгу купують мило з перемеленими сушеними шкірками мандаринів. Воно має антицелюлітний ефект. Для скраб-ефекту також додаю морську сіль, пшеничні висівки або дрібно перетерті волоські горішки. Найпопулярніші – бруски з запахом ромашки і полуниці, апельсину і кавуна, ванілі і шоколаду".

Виготовляє мило 2 видів – з основи та варить "з нуля".

"У обох випадках мило натуральне, - пояснює Хоменко. - Воно не містить хімічних сполук та шкідливих інгредієнтів, тому не сушить шкіру і не викликає алергію. Деякі види мила допомагають позбутися вугрів і чорних цяток на обличчі".

Зараз ви читаєте новину «Вісім тисяч заробила киянка на милі ручної роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути