середа, 24 липня 2013 17:26

Кошенят та цуциків найкраще прилаштовувати через соцмережі
5

Фото: Фото: Ольга Швед

Понад 250 собак постійно перебувають у притулку для тварин "Милосердя" в Брюховичах біля Львова. Тут працюють на громадських засадах двоє людей. Роздають песиків безкоштовно. Тут можна взяти собі тварину або попросити прилаштувати власних цуценят. Притулку котів у Львові немає.

"Маємо список охочих узяти тварину. Люди кажуть, який пес їм потрібний, дають свої контакти. Щойно з'являється потрібна порода і стать — телефонуємо їм. Найкраще прилаштовувати тварин через соціальні мережі, форуми зоозахисників. Дієві також оголошення в газеті "Ваш магазин", після них телефонують старші люди, які хочуть тварину але не мають доступу до інтернету. На стовпах клеїти об'яви не варто, зараз їх мало хто читає", - каже керівник притулку "Милосердя" Наталія Кузнєцова.

Львів'янка Ольга Мала майже два роки фотографує безпритульних тварин і викладає фото у групи в соціальних мережах і "Вконтакті" та на "Фейсбук".

"Викидати на вулицю цуценят чи котиків можуть лише нелюди. Дуже просто їх прилаштувати у добрі руки. Сфотографуйте якісно тваринку - коли вона грається, їсть. Опишіть її - грайлива чи спокійна, вміє ходити в туалет чи ні. Викладіть фото, опис, контакти господаря у групи із тваринами у соцмережах, попросіть перепостити повідомлення друзів. Найкраще розбирають напівпородистих кошенят до трьох місяців. Якщо господар ще й обробить від паразитів, зробить щеплення, а дорослу тваринку стерилізує чи каструє - шанси прилаштувати збільшаться. Минулого тижня завдяки соцмережам ми прилаштували восьмеро кошенят, дорослу кішку Мурку і трьох дворняг", - каже дівчина.

Маленьких тварин можна віднести на "Пташині ринки", які є у кожному місті. Єдине місце у Львові, де можна придбати тварину, — майданчик на Краківському ринку неподалік центру міста. Можна попросити продавців прилаштувати власних кошенят чи цуценят. Зазвичай за цю послугу просять від 20 до 50 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Кошенят та цуциків найкраще прилаштовувати через соцмережі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути