пʼятниця, 19 лютого 2016 12:27

Звільнені правоохоронці не можуть відстоювати свої права без негативних наслідків – ЗМІ

Звільнені правоохоронці не можуть відстоювати свої права без негативних наслідків – ЗМІ

Колишні міліціонери, які не пройшли атестацію до лав нової поліції, не можуть без негативних наслідків відстоювати свої права. Про це йдеться в матеріалі.

"Складається двояке враження: з одного боку, очищення влади відбувається, з іншого виходить, що звільнені правоохоронці не можуть без негативних для себе наслідків відстоювати права", - зазначено в тексті статті.

Мова йде про наслідки протестів колишніх міліціонерів, які не пройшли перший тур атестації до оновленого відомства.

"Протестувальники вимагали поновити їх на посадах і різко висловлювались проти призначення недосвідчених людей, подекуди без належної освіти, на керуючі пости МВС. Однак, найбільше колишні міліціонери нарікали на роботу атестаційних комісій", - пишуть журналісти.

Автори матеріалу цитують голову профспілки поліції Петра Васюка, який назвав роботу комісарів некомпетентною, методи спілкування хамовитими, а сам склад комісії, дбало підібраними виконавцями, які виконують команду "фас!". На його думку, атестаційних комісарів не цікавить профпридатність правоохоронця. Головним фактором, який впливає на оцінку є особисте враження "екзаменаторів".

Слід зазначити, що організатора мітингу під стінами МВС - Олександра Терещука незабаром звільнили з посади начальника поліції Києва.

Так само не пройшов атестацію й заступник начальника головного слідчого управління Григорій Мамка, якого нібито було звільнено наприкінці грудня 2015 року, за словами очільниці Нацполіції Хатії Деканоїдзе, проте офіційного наказу про його звільнення не було.

Зараз ви читаєте новину «Звільнені правоохоронці не можуть відстоювати свої права без негативних наслідків – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути