вівторок, 10 листопада 2015 15:16

Журналісти розповіли про мільярди доньки Путіна

Молодшу дочку президента Росії Володимира Путіна Катерину підтримують окремі багаті друзі батька.

Як пише Reuters у своїй статті, Катерина використовує прізвище Тихонова.

Видання зазначає, що на початку цього року 29-річна Катя визначила себе як "дружину" Кирила Шамалова, сина Миколи Шамалова, давнього друга президента РФ. Шамалов старший є акціонером банку "Росія", який американські чиновники описали як "особистий банк російської еліти".

За оцінками, які агентству надали фінансові аналітики, як чоловік і дружина Шамалов і Тихонова володіють корпоративними холдингами на суму близько двох мільярдів доларів - в основному це акції найбільшого в Росії нафтохімічного холдингу "СИБУР", які Шамалов придбав у підприємця Геннадія Тимченко, "іншого давнього друга Путіна".

Також, серед майна молодої пари є приморська вілла в містечку Біарріце у Франції. За оцінками, вона коштує близько $ 3,7 млн.

Вілла, яку, за ствердженням Reuters, Шамалов придбав три роки тому, це чотириповерховий будинок з басейном. За даними агентства, площа будинку, побудованого в 1950-х роках, становить близько 300 квадратних метрів, площа саду - близько двох тисяч квадратних метрів.

Агентство посилається на публічні документи, згідно з якими у вересні 2007 року Тимченко і його дружина Олена Єрмакова зареєстрували у Франції компанію SCI Atlantic, щоб придбати будинок. За даними агентства, 15 листопада 2012 року акції компанії, яка все ще володіє віллою, були передані Шамаловим. Сума угоди невідома. У той же час люди, що живуть поблизу, сказали Reuters, що Шамалова і Тихонову вони там не бачили.

 
Автор: Reuters
  Вілла у Франції, що імовірно належить Катерині Путіній
Вілла у Франції, що імовірно належить Катерині Путіній

У Московському державному університеті Катерина має високу посаду і допомагає керувати фондом $1,7 млрд. Має 5 офіційних радників із внутрішнього кола Путіна - у тому числі двох колишніх офіцерів КДБ, які знали її, коли вона була маленькою.

Вони служили разом з батьком у 1980-х роках, коли він був направлений в Дрезден, НДР.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розповіли про мільярди доньки Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути