четвер, 21 липня 2016 09:20

Журналіста Павла Шеремета вшанували на Майдані Незалежності
15

Фото: Роман Майданюк

Десятки телекамер, журналісти, політики та кількадесят киян зібралися на Майдані незалежності, неподалік стели, біля двох невеликих портретів. Позаду чоловіки тримають державні прапори України та історичний національний прапор Білорусі. 20 липня о 19:00 люди прийшли вшанувати загиблого вранці, внаслідок вибуху автомобіля, відомого журналіста Павла Шеремета. Акцію проводять білоруси Києва та українські активісти . Площа наповнюється людьми, приносять квіти, запалюють свічки.

Кто убил Шеремета? Путин? Лукашенко? Порошенко? – надруковано на плакаті, котрий тримає Юрій Шеляженко, головний редактор газети "Правдошукач".

"Стався жахливий злочин, вбивство відомого журналіста, який критикував вище керівництво України, Росії і Білорусі. Тому якщо говорити про те, кому вигідне те що сталось, першими в цьому списку мають бути Лукашенко, Путін і Порошенко" – розповідає Шеляженко, збирає підписи під відкритим листом до лідерів України, Росії та Білорусі з вимогою об'єктивного розслідування вбивства Павла Шеремета.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: З'явилося відео моменту вибуху машини Шеремета

На Майдані з'являється народний депутат Мустафа Найєм, зустрічає друзів, запалює цигарку.

– Дуже виважено потрібно віднестись до того що сталось і поставити дуже жорсткі вимоги до влади щоб вона все таки розслідувала, щоб ми знали дійсно, хто до цього причетний. Я сподіваюсь що реакція президента і правоохоронних органів свідчить про те, що є намір розкрити цей злочин. І головне, ми маємо зрозуміти, що це ніяким чином не повинно бути сигналом для згортання свобод. В тому числі свободи пересування, свободи слова, свободи волі і думок – розповідає журналістам Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найєм: Вбивць Шеремета знайдуть дуже швидко

"Ви навчили мене бути журналістом. Дякую." – пише на аркуші 21-річна Олександра Єфименко, журналіст одного з телеканалів. Витирає сльози, ставить аркуш між квітами.

– Павло Шеремет, це був той журналіст, на роботах якого я вчилась здобуваючи освіту, і гадала що продовжуватиму вчитись вже працюючи журналістом, – говорить Олександра: я впевнена на 100 відсотків, що швидкість і правдивість, з якою буде розслідуватись справа Павла Шеремета, стане лакмусовим папірцем професійності наших правоохоронних органів.

– Я прийшла сюди, тому що абсолютно розгублена. Я не вірю в теорію змов, не пам'ятаю якихось резонансних журналістських розслідувань, які робив пан Павло. Але для мене це дуже велике питання: Яким чином це сталось в центрі європейської столиці, людину посеред міста вбили в стилі гангстерських розробок. – розповідає Олена Оногда, співробітник Національного музею історії України (34 роки).

Нагадаємо, 20 липня, близько 7 ранку від вибуху авто загинув журналіст "Української правди" Павло Шеремет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніколи не знайдуть ні замовника, ні виконавця. Безсилля і печаль" - соцмережі про вбивство журналіста

Зараз ви читаєте новину «Журналіста Павла Шеремета вшанували на Майдані Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути