четвер, 11 лютого 2016 18:57

Житель Донбасу розповів про півроку тортур за фотографії з Майдану

Житель Донбасу розповів про півроку тортур за фотографії з Майдану
Фото: Gazeta.ua

Житель Донбасу Олександр Грищенко розповів, як його півроку тримали у підвалі МГБ та катували за фотографії з Майдану. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції у Києві, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Я хотів забрати речі зі свого робочого місця, але у будівлі нікого не було. До мене підійшов озброєний чоловік і у грубій формі спитав, що я тут роблю. Потім підійшов ще один і змусили мене зайти на територію обласного військкомату. Там обшукали. У мене був фотоапарат, на картці пам'яті якого містились світлини мітингів лдуганського Майдану та барикад київського Майдану. Побачивши їх, мені сказали, що одного цього достатньо, щоб мене тут же розстріляти чи принаймні прострелити ноги", - сказав Олександр.

Пізніше чоловіка передали до "контртерористичного загону" одного з ватажків луганських бойовиків Олександра Бєднова ("Бетмена"). Загалом полонений пробув у підвалі півроку, де його систематично били і катували. До чоловіка застосовували зашморг, шматок пластикової труби, хірургічні набори, пилку, виламували пальці, вливали хімічні розчини.

Після того, як з'явилась можливість приїзду до тюрми представників ОБСЄ, ув'язнених перевезли в інше місце. Згідно слів Олександра, їх повинні були знищити як свідків тортур багатьох людей. Для цього вночі підвал, де вони знаходились, мали закидати гранатами. Проте група Плотницького, що ворогували з Бєдновим, звільнили полонених за декілька годин до знищення.

Зараз ви читаєте новину «Житель Донбасу розповів про півроку тортур за фотографії з Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути