понеділок, 31 травня 2010 10:11

Жінка-мауглі втекла у джунглі, не витримавши життя серед людей (ФОТО)

Автор: The Telegraph
 

Камбоджійська жінка-мауглі, яку знайшли в січні 2007 року, повернулася в ліс, так і не зумівши за три роки пристосуватися до людського суспільства.

Рочом Пнгіен зникла в 1989 році у восьмирічному віці, провівши 18 років у джунглях, і після невдалих спроб пристосуватися до людського суспільству повернулася до лісу.

За три роки перебування серед людей Рочом Пнгіен не змогла вивчити ні кхмерскої мови, ні місцевої говірки. Вона не навчилася ходити, продовжуючи повзати або згорбившись шкутильгати, відмовлялася носити одяг і кілька разів намагалася піти назад у ліс.

Її батько, місцевий поліцейський Сал Лоу, пояснив, що останнім часом спроби її реінтеграції в людське суспільство стали приносити плоди, але минулого вівторка увечері вона "роздяглася і втекла з дому, не сказавши ні слова нікому з членів сім'ї". "Навіть за день до втечі з дому вона все ще допомагала домашнім збирати овочі. Скоріш за все, вона повернулася в ліс, і ми поки не можемо знайти її", - заявив батько.

Дивовижна знахідка Рочом в 2007 році і спроби навчити її життю в людському суспільстві заінтригували Камбоджу, де жінку-мауглі також називають "напівтваринною дівчинкою" через її дикий зовнішній вигляд і нездатність розмовляти людською мовою, замість чого вона видавала звуки, які більше нагадували мукання і ревіння тварин.

Батько звинувачує в зникненні дочки духів лісу. Місцеві правозахисники не вірять у втручання лісових духів і зазначать, що жінка безуспішно намагалася пристосуватися до людського суспільства, а тому страждала від стресу.

"Очевидно, вона перенесла важкі події в джунглях, які вплинули на її здатність говорити", - вважають вони. Одна з громадських організацій Камбоджі висловила думку, що восьмирічна дитина не могла б вижити наодинці в лісі - отже, її викрали і виростили в ув'язненні невідомі злочинці.

Рочом вперше зникла в 1989 році, коли разом зі своєю сестрою переганяла буйвола через ліс. Сестру її так і не знайшли, а Рочом була виявлена на початку 2007 року - місцевий фермер упіймав її на крадіжці їжі. Батьки впізнали Рочом по шрами на руці і взяли її в сім'ю. Однак Сал Лоу відмовився від проведення генетичної експертизи, яку пропонували для доказу спорідненості.

Сусіди і місцева влада допомагають родині з пошуками, але джунглі провінції Ратанаккірі, розташованої на північному сході Камбоджі, належать до найбільш диких і важкодоступних лісових масивів країни. Так, у листопаді 2004 року звідти вийшли 34 представники племені, лояльного до режиму червоних кхмерів, які переховувалися там з 1979 року.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Жінка-мауглі втекла у джунглі, не витримавши життя серед людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути