понеділок, 02 грудня 2013 14:42

Заступник Табачника їздить по гуртожитках і відмічає студентів, які вийшли на Євромайдан

Заступник Табачника їздить по гуртожитках і відмічає студентів, які вийшли на Євромайдан
Фото: podrobnosti.ua

Міністерство науки і освіти все ж таки вимагає від керівництва Київського національного університету імені Тараса Шевченка надання списків студентів ВНЗ, які беруть участь у масових акціях на підтримку євроінтеграції України і проти дій влади. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на інформоване джерело в університеті.

За словами джерела, надання відповідних списків студентів вимагає від керівництва вузу особисто перший заступник міністра освіти Євген Суліма.

Вже в понеділок, 2 грудня, у КНУ очікують на перевірку з Міносвіти, яка буде перевіряти присутність студентів в будівлях вузу та гуртожитках. Засідання навчальної ради університету, після якого очікували на офіційну заяву КНУ з приводу акцій протестів у Києві, вже відбулося - Київський університет виступив у підтримку своїх студентів, свободи їх волевиявлення та євроінтеграції, прописаної у Конституції України.

Тим часом Діана Дуцик на своїй сторінці на Facebook повідомляє про тиск з боку Міністерства освіти на всіх керівників навчальних закладів і публікує відповідний лист від "Студентського спротиву":

"Стало відомо, що міністр освіти Табачник отримав особисту вказівку Януковича вести списки студентів, котрі беруть участь у подіях майдану. Завтра заступник антиукраїнського Табачника, Євген Сулима, має особисто об'їхати столичні університети. Студентів, які повертаються в гуртожитки після їх закриття, теж записують. Влада останніми силами шантажує нас, молодь, залякуючи виключеннями.

Табачник може переписати підручники, але не в силах змінити історію. 
Завтра Табачник почне усувати керівників ВУЗів, котрі підтримують майдан. За перевіреною інформацією, одним з них має стати проректор КНУ. 
Євген Сулима особисто вимагає від керівництва КНУ списки студентів, котрі беруть участь у мітингах, перевіряє гуртожитки.
Як студент, хочу звернутись до влади: якщо хоч одну людину буде усунено від виконання своїх посадових обов'язків за підтримку майдану, ми зупинимо освітній процес до відставки Януковича і Табачника. Якщо завтра стане відомо, що хоч один проректор, ректор, студент чи викладач став жертвою агонії Януковича, ми забарикадуємо столичні ВУЗи, і поселимо там мітингувальників. Наші університети повторять долю КМДА, де зараз гріються тисячі людей. 
Освітній процес буде зупинено остаточно до закінчення революції. 
Міністр Табачник має піти у відставку. За стільки років антиукраїнської діяльності, за спаплюжений Болонський процес, за переписування історії, за зраду України. 
Як студент, я звертаюсь до керівництва українських закладів освіти: підтримайте молодь!
Як студент, хочу звернутись до всіх колег, котрі зараз стоять на майдані. Не піддавайтесь на провокації. Боріться. Сьогодні ми показали владі, що разом ми – сила! 
З нами Бог!
З нами Україна!"

 

Зараз ви читаєте новину «Заступник Табачника їздить по гуртожитках і відмічає студентів, які вийшли на Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути