понеділок, 19 вересня 2011 21:18

Захід і Схід об'єднують паскудна влада, обпісяні під'їзди і побутове хамство - Бойченко

Захід і Схід об'єднують паскудна влада, обпісяні під'їзди і побутове хамство - Бойченко

16 вересня у Львові письменник Олександр Бойченко презентував на Форумі видавців свою нову збірку публіцистики "Аби книжка"

О 19 годині він заходить у переповнену білу залу театру "Воскресіння" у Львові. Скидає наплечника і підіймається на сцену:"Тут анонсовано, що модератор — Оксана Пендерецька. Бракувало такої ганьби, щоб мене власна дружина модерувала, - говорить, сідаючи посередині столу перед двома мікрофонами. - Сам себе модеруватиму".

Береться за один мікрофон і від імені модератора запитує себе про ідею збірки. Потім хапає другий мікрофон і починає відповідати.

"До збірки увійшли есе, надруковані в чотирьох періодичних виданнях — журналі "Країна", "Молодий буковинець", "Post-Поступ", "УЖ". Вдячний журналу "Країна", що ніколи мені не казали, як писати, і ніколи не виправляють ані титли, ані мої коми. Тільки кажуть: наша наступна тема буде така, а ти можеш писати про все, що хочеш. Якби казали, як писати, на тому співпраця закінчилась би", - зауважує Бойченко.

Публицист протягом години читає есе зі збірника, часом п'є воду. Його голос кожні кілька секунд перериває регіт залу.

"Дорого б я заплатив, щоб почути, як Віктор Федорович вимовляє "екзистенціалізм", - продовжує журналіст. - Я думаю про той стіл, за яким ми, східняки і західняки, усвідомимо: нас об'єднує лише те, чого взагалі не повинно бути — паскудна влада, обпісяні під'їзди і побутове хамство. Трохи замало для відчуття соборності".

Людей у залі більшає. Зігнувшись, до зали пробирається письменник Юрій Винничук і знаходить місце в передостанньому ряді. Бойченко просить реготунів на першому ряду не смішити його: "Якщо вам смішно з того, що я читаю, то мені смішно з перших рядів".

Зараз ви читаєте новину «Захід і Схід об'єднують паскудна влада, обпісяні під'їзди і побутове хамство - Бойченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути