понеділок, 06 липня 2015 22:46

За час "перемир'я" бойовики понад 7 тисяч разів обстріляли українські позиції

За час "перемир'я" бойовики понад 7 тисяч разів обстріляли українські позиції
Фото: 24tv.ua

За півроку після підписання Мінських домовленостей у форматі "нормандської четвірки" незаконні терористичні угруповання здійснили 7398 обстрілів позицій сил АТО на Донбасі.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив директор Департаменту соціальної і гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федічев.

"Починаючи з 15 лютого, коли опівночі мав розпочатися режим тиші, до цього часу бойовики здійснили 7398 обстрілів та провокацій", - сказав Федічев.

Зокрема, за його словами, із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військових здійснено 154 обстріли, із самохідних 152-мм і 122-мм артилерійських установок - 614, з мінометів120-мм - 2398, із танків - 271.

Крім того, Федічев розповів, що за півроку між терористами і силами АТО відбулося 124 бойових зіткнення й було обстріляно 190 населених пунктів на підконтрольній Україні території.

Водночас він наголосив, що від засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську у вівторок, 7 липня, українські військовослужбовці очікують, перш за все, вироблення ефективного контролю за виконанням Мінських домовленостей, досягнутих у форматі "нормандської четвірки" у лютому цього року.

"Чого чекають військові від цих Мінських домовленостей? Військові чекають визначення порядку досягнення результатів припинення вогню... Вони чекають конкретних результатів, у першу чергу, у контролі за дотриманням Мінських домовленостей", - підкреслив Федічев.

Зараз ви читаєте новину «За час "перемир'я" бойовики понад 7 тисяч разів обстріляли українські позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути