субота, 04 липня 2015 13:09

За добу загинув один український воїн, два поранені - Лисенко

За добу загинув один український воїн, два поранені - Лисенко
Фото: http://ua.112.ua

За добу в зоні проведення АТО двоє українських військовослужбовців отримали поранення, один був убитий, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко. Повідомляє "Інтерфакс Україна".

Обстановка в зоні проведення АТО залишається складною, бойовики продовжують застосовувати озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

"На луганському напрямку спостерігається активізація диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. Українські військові в черговий раз продемонстрували свій професіоналізм і відбили напад групи з 10 бойовиків в районі міста Щастя", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

За словами О.Лисенко, НВФ відкривають вогонь по позиціях сил АТО з 122мм мінометів і 152мм артилерії.

"Супротивник частіше використовує крупнокалиберну зброю вночі, щоб не привертати увагу спостерігачів ОБСЄ та інших представників від органів, які контролюють виконання мінських угод", - підкреслив він.

Спікер АП зазначив, що "гарячою точкою" був н.п. Опитне (неподалік Донецького аеропорту), там бойовики стріляли з 122мм мінометів, 152мм гармат, застосували бронетехніку, працювали снайпери. Під вогонь потрапили також Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Санжарівка, Троїцьке. Неспокійно було і на околицях Горлівки.

"На маріупольському напрямку було відносно спокійно. За весь день бойовики двічі порушили режим тиші, але все одно застосували заборонені мінськими домовленостями 122мм міномети по позиціях наших військових в районі села Новотроїцьке", - розповів Лисенко.

За добу зафіксовано 2 прольоту БПЛА супротивника

Зараз ви читаєте новину «За добу загинув один український воїн, два поранені - Лисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути