субота, 09 січня 2010 16:27

Лікаря Майкла Джексона судитимуть за вбивство

Лікаря Майкла Джексона судитимуть за вбивство

Прокурори готові пред"явити особистому лікареві Майкла Джексона Конраду Мюррею (Conrad Murray) офіційні звинувачення в ненавмисному вбивстві свого пацієнта, повідомляє агентство Associated Press.

Мюррея можуть переслідувати за злочинну халатність: за даними Associated Press, яке посилається на свої джерела в слідчих органах, вибраний Мюррем метод лікування дуже сильно розходився із загальноприйнятою лікарською практикою.

Раніше слідчий, який розбирає випадки раптової або насильницької смерті, ухвалив, що смерть Майкла Джексона, що наступила в результаті інтоксикації потужним анестетикомпропофолом і іншими заспокійливими засобами, можна розцінювати як вбивство.

Згідно зі слідчим висновком пропофол був введений Джексону без видимої лікарської необхідності. Крім того, потрібне в таких випадках спеціальне реанімаційне устаткування для надання екстреної допомоги не було встановлене.

Зі свого боку Мюррей стверджує, що ухвалив рішення ввести Джексону пропофол, тому що співак ніяк не міг заснути. За словами лікаря, серце Джексона перестало битися в той момент, коли сам лікар ненадовго відлучився.

Мюррей також стверджує, що до приїзду швидкої робив Джексону штучне дихання, проте як вдалося встановити поліції, протягом 47 хвилин після смерті музиканта Мюррей говорив по телефону з трьома співбесідниками, особа яких не розкривається.

Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року. Він був похований 3 вересня в Лос-Анджелесі на цвинтарі Forest Lawn Glendale.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Лікаря Майкла Джексона судитимуть за вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути