пʼятниця, 29 травня 2015 16:44

У Львові з'явився пам'ятник Герою України генерал-майору Кульчицькому

У Львові з'явився пам'ятник Герою України генерал-майору Кульчицькому
Фото: УНІАН

У перші роковини з дня смерті генерал-майора Сергія Кульчицького, який загинув під Слов'янськом, йому відкрили пам'ятник у Львові.

Як повідомили "УНІАН" у Львівській міськраді пам'ятник розташований на площі перед військовою частиною на вулиці Княгині Ольги.

"Якщо ви уважно подивитесь на цей образ, то побачите відкриту чисту вільну людину. Він воював за свободу, свободним він і загинув. Сьогодні в багатьох школах Львова останній дзвоник. І коли молоді хлопці та дівчата вступають у життя, вони по-різному сприймають слова "бути вільним". Я хотів би, щоб ми всі з вами розуміли це так, як розумів генерал Кульчицький - бути чесним, відважним, вести за собою. Так багато нас зібралося сьогодні не тому, що він генерал, а тому, що він - людина честі, відваги і приклад бути вільним", - зазначив під час церемонії відкриття пам'ятника міський голова Львова Андрій Садовий.

Генерал-майор Кульчицький загинув 29 травня 2014 року поблизу Слов'янська. В цей день він повинен був повернутися до Львова, однак терористи здійснили напад на вертоліт, в якому перебував Кульчицький. Гелікоптер виконував планове завдання із доставки провізії на гору Карачун. Разом із Кульчицьким загинули ще 5 військовослужбовців. Генерал-майора поховали 31 травня на Личаківському кладовищі у Львові.

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові з'явився пам'ятник Герою України генерал-майору Кульчицькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути