вівторок, 08 травня 2012 19:53

У Львові іноземні ветеринари безкоштовно стерилізують безпритульних тварин
6

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Від 4 травня у Львові волонтери проводять стерилізацію безпритульних тварин. Цей проект проходить завдяки міжнародній організації "Чотири лапи". Усі волонтери прибули з Болгарії. З собою вони привезли дві машини. В одній роблять операції тваринам. Інша спеціально обладнана для їх відлову. Свою роботу проводять на території ЛКП "Лев".

"Машина для операцій є універсальною, - розповіла доктор Маргарита Чокола. - В ній є усе потрібне обладнання та операційний стіл. Потрібно лише підключити до електрики та водопостачання. Операція триває близько двадцяти хвилин. Ми робимо дуже маленький надріз в потрібному місці. Видаляємо усе що треба і зашиваємо тварину. Після цього вони від доби до двох відходять у клітках. Зашиваємо спеціальними нитками, які розчиняються. Тому тварин не потрібно відловлювати знову, щоб зняти шви. Після адаптаційного періоду відпускаємо їх назад на волю. Така собака чи кішка вже не може мати потомства".

Також ветеринари роблять тваринам щеплення від сказу та глистів. На вухо прищеплюють синю бірку. Вона повинна інформувати, що така тварина уже пройшла стерилізацію та безпечна для людей.

Найбільше волонтери скаржаться на швидкість із доставкою та виявленням безпритульних тварин. Це займає у них багато часу.

"Вдома ми можемо провести до тридцяти операцій за день, - сказала Чокола. - А тут дуже мало. Сподіваємось, що за кілька днів робота налагодиться".

"Ми гадали, що вони працюватимуть у нашій стаціонарній операційній, - розповів виконуючий обов'язки директора ЛКП "Лев" Роман Гарматій. - Але цей їх автомобіль дуже хороший. Нам би теж не завадив такий. Змогли б і в районах працювати. Волонтери будуть ще до початку червня. Якщо наша співпраця буде нормальною, то термін їх перебування може продовжитися".

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові іноземні ветеринари безкоштовно стерилізують безпритульних тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути