середа, 08 жовтня 2014 15:18

Онуки Черчілля вирішили заплатити податки картинами діда
6

Спадкоємці колишнього британського прем'єра Вінстона Черчілля запропонували державі 38 його картин в якості податку на спадщину, повідомляє BBC News.

Велика частина картин в даний час знаходиться в родинному будинку Черчиллів у графстві Кент, який був відкритий для публіки з 1966 року.

Полотна належали молодшій донці Черчілля леді Мері Соумс, яка померла в травні. Вона заповіла передати картини її батька Великобританії і залишити їх на огляд в будинку Черчілля. Чи погодиться влада країни прийняти картини в якості податку на спадщину, стане відомо в наступному році.

Черчілль почав малювати, коли йому було 40 років, і з тих пір створив понад 500 картин. За словами екс-прем'єра, живопис допомагав йому розслабитися. Зараз його роботи знаходяться в домашніх музеях і в приватних колекціях. За життя Черчілль іноді дарував свої картини. Так, власниками його робіт стали президенти США Франклін Рузвельт, Дуайт Девід Ейзенхауер і Гаррі Труман.

Найбільше Черчиллю вдавалися пейзажі і види міст, а портрети не були його сильною стороною, вважають експерти.

Зараз ви читаєте новину «Онуки Черчілля вирішили заплатити податки картинами діда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути