четвер, 03 квітня 2014 05:52

Влада намагається позбутись таких, як я — лідер "Білого молоту"
7

Фото: Денис Тимошенко

Апеляційний суд Києва переніс розгляд справи щодо підозрюваного в організації вбивства трьох інспекторів ДАІ, лідера організації "Білий молот" Владислава Гораніна на 4 квітня, 12.00.

Про це Gazeta.ua повідомила адвокат затриманого Алла Божок.

Захисник, зокрема, розповіла, що розгляд судової справи щодо апеляції на обрання міри запобіжного заходу для Гораніна відклали у зв'язку з тим, що жодний з трьох адвокатів не мав можливості приватного спілкування із підозрюваним для з'ясування всіх нюансів під час і після його затримання.

"Я, наприклад, людину бачу вдруге і до цього взагалі не знала. Я маю з'ясувати всі обставини справи, наприклад, чи знайомий він з іншими затриманими", - наголосила Божок.

Сам Горанін стверджує, що його навмисно підставили.

"Подібними наклепницькими звинуваченнями політикани намагаються позбутися тих, хто власним тілом прикривав народ, який вбивала знахабніла система", - заявив після судового засідання затриманий.

За словами лідера "Білого молоту", окремі обличчя у владі змінились, корупційна ж система лишилась тією ж.

"Політики за допомогою провокаторів розпалювали конфлікт між народом і силовиками. Тепер на когось треба звалити жертви цієї громадянської війни", - пояснив активіст.

"Я маю активну громадянську позицію, тому система намагається знищити мене, сфальсифікувавши мою причетність до цієї справи. Я вважаю, що я не перший і не останній, хто буде притягнутий у сфальсифікованих цією системою справах. Я критикував як попередню, так і чинну владу, зокрема, через бездіяльність перед іноземною інтервенцією, передвиборчі політичні амбіції під час анексування частини моєї держави", - заявив Горанін.

Він також розповів, що під час затримання був побитий, від нього вимагали взяти на себе вину.

"Я не причетний до цієї справи. Мене намагаються зламати, аби я взяв на себе вину за те, чого я не робив. Зокрема, до мене не пускають адвокатів, відмовляються викликати лікарів", - наголосив активіст.

Нагадаємо, 2 березня близько 2.00 ночі на КПП, що на Броварському проспекті у Києві, невідомі застрелили з автоматичної зброї трьох інспекторів ДАІ. Після цього забрали їхню табельну зброю, повернулися у своє авто і поїхали в напрямку міста Бровари.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала по черзі трьох учасників злочину. Серед заарештованих виявився один із координаторів організації "Білий молот", яка входила свого часу до "Правого сектору", Владислав Горанін. Активісту інкримінують організацію нападу і вбивства міліціонерів.

Зараз ви читаєте новину «Влада намагається позбутись таких, як я — лідер "Білого молоту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути