пʼятниця, 24 квітня 2015 19:47

Вечірній звіт по АТО: 29 обстрілів, двічі за добу був бій

Вечірній звіт по АТО: 29 обстрілів, двічі за добу був бій
Фото: 0629.com.ua

24 квітня в зоні проведення Антитерористичної операції супротивник не припиняв збройні провокації. Загалом з опівночі до 18 години вздовж лінії розмежування відбулося 29 обстрілів наших позицій та 2 бойових зіткнення. Повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в мережі "Фейсбук".

"На Донеччині доба для українських військ неподалік Мар'їнки розпочалася з бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою. Обидві сторони застосовували стрілецьку зброю. Під щільним вогнем наших військовослужбовців противник був вимушений відійти.

Ще одне бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника, також із застосуванням стрілецької зброї, відбулося надвечір в районі Авдіївки. Опорний пункт сил АТО дав рішучу відсіч нападникам", - йдеться в повідомленні.

Також на Донеччині бандформування 11 разів обстрілювали українські позиції із мінометів калібром 120 міліметрів – тричі в районі Гранітного, по два рази неподалік Пісків і Попасної, а також по разу поблизу Кірова і Авдіївки. В ході обстрілів позицій неподалік населених пунктів Широкине, Опитне, Майорськ та Лозове бойвики застосовували стрілецьку зброю, автоматичні і ручні гранатомети.

"На Луганщині незаконні збройні формування двічі відкривали вогонь по українському опорному пункту неподалік населеного пункту Сокольники із стрілецької зброї і один раз із зенітної установки. З 13.25 по 13.35 російсько-терористичні війська накрили вогнем із ручного протитанкового гранатомета і кулемета населений пункт Опитне. На щастя, за попередніми даними, жертв серед мирного населення немає," - уточнюють в прес-центрі.

Представники місії ОБСЄ підтверджують, що в п'ятницю більшість випадків порушення режиму припинення вогню в Широкино спостерігачі фіксували з боку "ДНР". Про це сказав заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає "Інтерфакс-Україна".

"Коли сьогодні ми були в Широкино, ми чули постріли і вибухи артилерії. Більшість з них звучали з боку територій, підконтрольних" ДНР "в бік українських військових. Близько 17.00 там стало спокійніше. Ми продовжуємо відслідковувати ситуацію в цьому населеному пункті", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «Вечірній звіт по АТО: 29 обстрілів, двічі за добу був бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути