вівторок, 01 жовтня 2013 22:23

У замку-музеї Радомисль відкрито найвищу капличку в Україні
5

Фото: Фото: надані прес-службою Ольги Богомолець

З  нагоди святкування другої річниці замку-музею Радомисль та єдиного у світі Музею української домашньої ікони "Душа України" було відкрито капличку з образом "Богородиці з веселкою", що знаходиться у вежі замку. Це унікальна ікона, яка символізує веселку як зв'язок між Небом та Землею, що здійснюється завдяки  молитвам та опіці Богородиці.

"Я дізналась про цей музей від Ліни Костенко...з того часу уся моя команда закохана у цей замок-музей, тут працюють дуже гарні люди.. і при необхідності ми повинні відстоювати те, що нам подарувала Ольга Богомолець" - поділилася Олександра Кужель, народний депутат України.

Доктор мистецтвознавства Дмитро Степовик відзначив: "Я побачив ікони, яких ніколи ще досі не бачив ніде в світі. Ця збірка ікон має бути предметом дослідження серйозних мистецтвознавців! Я вважаю, що термін "українська домашня ікона", який ввела Ольга Богомолець, ввійде в науку, він буде не тільки предметом вжитку лише в замку, але й в монографіях. Дороги – друге дуже важливе питання.. влада має відчувати елементи сорому за це, бо ніде в світі до таких місць ви не побачите таких доріг. А якщо будуть зазіхання на цей великий культурний центр, то влада має захистити, не бути осторонь".

Минулого року, на святкування першої річниці було започатковано традицію – для зміцнення ландшафтного парку дарувати не букети квітів, а рослини, тому засновник мистецької агенції "Наш формат" Владислав Кириченко передав декілька саджанців тюльпанового дерева з власного дендропарку у Хмелевій, а також Житомирські ЗМІ подарували свій екоподарунок - саджанці грецького горіха. Відомо, що на території ландшафтного парку ростуть рослини, які занесені у Червону книгу Житомирщини. Щороку, взимку та навесні річка Мика виходить з берегів і уся територія знаходиться під водою, а саджанці рослин допомагають укріплювати береги. Ольга Богомолець  нагадала, що замок-музей потребує й щоденної фізичної праці і запросила охочих тут попрацювати.

Зараз ви читаєте новину «У замку-музеї Радомисль відкрито найвищу капличку в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути