неділя, 26 жовтня 2014 17:13

На Вінниччині дозволяють голосувати без паспортів - ОПОРА

На Вінниччині дозволяють голосувати без паспортів - ОПОРА
Фото: Reuters

В одномандатному виборчому округу №18 пенсіонери змогли проголосувати без паспорта.

Порушення помітили спостерігачі громадянської мережі "Опора" на трьох виборчих дільницях, передає кореспондент Gazeta.ua

"Виборчі бюлетені видають без пред'явлення паспорта у селі Брицьке Липовецького району. Наші спостерігачі зробили зауваження, але члени комісії на це не реагують. Пояснили це тим, що без паспортів приходять літні люди і гнати їх у другий кінець села за паспортом ніхто не буде" - говорить міжрегіональний координатор "Опори" Олег Левченко.

Зафіксовано вже десять подібних порушень. Бюлетені без паспорта видають у селі Гоноратка Оратівського району цього ж виборчого округу. Ще на ДВК №050546 у селі Шарапанівка, Крижопільського району виборчого округу №16. Бюлетені без паспорта видаються виключно пенсіонерам.

"Таке ж порушення помітили у селі Вербівка Оратівського району. Члени виборчої дільниці пояснюють, що стара людина, якщо вернеться за документами, то вже не прийде. Запевняють, що вона живе у селі. Це її сусідка чи родичка. Но варто зазначити, що це її є порушенням і я б назвала це самодіяльністю членів виборчої дільниці" - каже прес-секретар Вінницької "Опори" Галина Сегеда.

"Саме по мажоритарному округу №16 сталось непорозуміння. На гарячу лінію Громадянської Мережі ОПОРА зателефонував кандидат у народні депутати Юрій Македон. Сказав, що його знімають знімають з виборів. Він нічого про це не знає. Секретар ОВК №16 Світлана Тищук повідомила, що їм дійсно на факс прийшов лист про зняття кандидатури Юрія Македона. Проте, ОВК жодних рішень стосовно зняття кандидатури Юрія Македона не приймала. Це виявилося брехнею" — додав Левченко.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині дозволяють голосувати без паспортів - ОПОРА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути