вівторок, 05 серпня 2014 16:03

В Україну увірветься похолодання: зливи, грози і шторми будуть з наступного тижня

В Україну увірветься похолодання: зливи, грози і шторми будуть з наступного тижня
photo.i.ua

Похолодання з 10 серпня принесе в Україну зливи, грози, шторми. Про це заявила завідувач відділом кліматичних досліджень та довготермінових прогнозів Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова

Мартазінова каже, що нині температура в Україні на 3 градуси вище норми на Сході та Півдні; на 3 - у Центрі; на 2 - на Заході.

В цілому цього місяця у Харківській, Сумській та Луганській областях випаде місячна норма дощів. На решті території опадів очікують вище норми. Вазіра Мартазінова прогнозує, що 10 серпня в Україні похолодає на 8-10 градусів за Цельсієм. Середня температура становите +16-+17 градусів. В день буде +24 градуси. 

"Такої спеки, яку ми спостерігаємо сьогодні, цього року вже не буде. Похолодання нам принесе грози, зливи, шторми. Це небезпечні дні для людей і економіки країни", - сказала вона.

Вересень науковець прогнозує сухішим за минулорічний. "Діти на перше вересня підуть без парасольок, але буде холодно. Температура у вересні буде в середньому +20-+25 градусів. У другій половині місяця стане прохолодніше. Під час похолодання йтимуть дощі. У Сумській, Чернігівській, Житомирській та Одеській областях опади пройдуть у межах норми. В західних областях пройдуть великі дощі. Лише у Волинські області буде найсухіше, на Волині опадів слід чекати нижче норми", - зауважує Мартазінова.

У середині жовтня на Україну чекає різке похолодання. Зима, за попередніми прогнозами, буде помірно теплою. "Листопад буде холодніший, ніж грудень", - додала науковець.

Зараз ви читаєте новину «В Україну увірветься похолодання: зливи, грози і шторми будуть з наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути