середа, 23 травня 2012 11:50

В Україні очікують туристичний "бум"

В Україні очікують туристичний "бум"
У 2012 році Україну відвідають на 1 млн туристів більше - Олена Шаповалова. Фото: ukraine2012.gov.ua

У 2012 році Україну відвідають на 1 млн туристів більше.

Про це під час брифінгу у Кабміні заявила голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Обсяг туристичних послуг, наданих туроператорами, збільшується. Того року він зріс на 20% порівняно з 2010-м і склав 9,8 млрд грн. За прогнозами, світовий туристичний потік перетнув межу в 1 млрд. В Україні є також тенденція збільшення. Тобто об'єм турпослуг в Україні зростає", - відзначила чиновник.

За словами Шаповалової, у 2012 році з 24,5 млн іноземців, які приїхали до нашої країни, 1,2 млн в'їхали з туристичною метою. Послугами українських туроператорів скористались більше 343 тис іноземних туристів.

"Багато іноземців подорожують дикунами. Тобто більше 75% іноземців, які приїздили в Україну, не користувались послугами туроператорів", - уточнила вона.

Також Шаповалова відзначила, що закордон у 2011 році виїхали 20,3 млн українців. З них 1,6 млн - з туристичною метою. Внутрішній потік у 2011 році склав 604 тис 728 туристів.

"Державним комітетом туризму та курортів досягнуто домовленості із секретаріатом Всесвітньої туристичної організації щодо надання Україні найближчим часом експертної допомоги у розробці сучасних інструментів збору статистичних даних у туризмі", - додала чиновник.

За її словами, об'єм фінансів, які принесуть туристи цього року, збільшиться на 50% і становитиме близько 5 млрд грн.

"На збільшення потоку туристів розраховують усі. Міста, які приймають Євро-2012, крім маршрутів підготували спеціальні турцентри. Також у кожному місті будуть проводитись фестивалі. Наприклад, у Києві будуть рок- та джазфестивалі, день борщу та вареників", - підкреслила Шаповалова.

Зараз ви читаєте новину «В Україні очікують туристичний "бум"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути