субота, 31 грудня 2016 13:52

До України збираються повернути одного з політв'язнів

Автор: Антикор
 

До України має повернутися засуджений у Росії Валентин Вигівський. Таке рішення ухвалило Міністерство юстиції. Українець прибуде для подальшого відбування покарання на батьківщині на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Відповідні документи відправлені в Дарницький районний суд міста Києва з клопотанням про приведення вироку суду РФ по Вигівському у відповідність з українським законодавством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ні лягти, ні присісти. Цілий день вмикали пісні про Путіна": майданівцю Валентину Вигівському дали 11 років у російській колонії

Потім Мін'юст України направить в Росію інформацію про ухвалене рішення. Якщо сторони прийдуть до згоди, відбудеться передача Валентина Вигівського.

У грудні 2015 Валентина засудили до 11 років позбавлення волі. Киянин 33-річний Валентин Вигівський відбуває покарання в колонії суворого режиму в місті Кірово-Чекпецьк Кіровської області Росії. Чоловіка заарештували 18 вересня 2014 року на залізничному вокзалі у Сімферополі. Звинуватили у володінні секретною інформацією, яка може завдати шкоди російській авіації. Після півроку тортур мусив підписати всі висунуті проти себе обвинувачення.
Зараз ви читаєте новину «До України збираються повернути одного з політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути