середа, 08 лютого 2017 20:19

В Україну йдуть найбільші морози за всю зиму

В Україну йдуть найбільші морози за всю зиму
korabelov.info

Україна підходить до піку морозів цієї зими. -15-22 градусів буде в ніч на 9 лютого. Про це в Facebook написала синоптик Наталія Діденко.

"На півночі та північному сході - в Чернігові, Сумах, Харкові та Луганську - місцями очікується до 22-27 градусів нижче нуля. Дещо милосердніше буде в західних областях - Львів, Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль -10-18 градусів", - повідомила Діденко.

Вдень 9 лютого синоптик прогнозує на більшій частині території України 10-15 градусів морозу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники повідомили про обмеження руху на дорогах у чотирьох областях

"На півдні, в Одесі, наприклад, -3-5 градусів, на заході -4-9, а на Закарпатті та в Криму вночі невеликий мороз, а вдень в Ужгороді та Сімферополі близько нуля", - пояснила вона.

Крім цього, на Закарпатті триває лавинна небезпека, заторні та льодохідні явища.

Опадів при цьому в четвер очікувати не варто, оскільки на територію України прийде північний антициклон "з грайливим ім'ям Еріка".

"Кияни! Найближчої ночі може врізати двадцятка, тобто, очікується 18-20 градусів морозу. Вдень 9 лютого в столиці після ночі просто спека, 10-12 градусів морозу і також без опадів", - повідомила Діденко.

"10 лютого ніч ще буде, вибачте вже за тавтологію, лютою, дуже морозною, але вже вдень почнуться певні рухи в бік ослаблення морозів. А на Стрітення вже буде точно тепліше", - зазначила синоптик.

Найхолодніше сьогодні в Сумській, Харківській та Донецькій областях - температура до -25, -26 градусів. У столиці зараз 14 градусів морозу, при цьому дме східній вітер до 7 м/с. Послаблення морозу відбудеться вдень 10 лютого. Значно легше, до відчутного потепління, за попередніми прогнозами, буде 15-16 лютого.
Зараз ви читаєте новину «В Україну йдуть найбільші морози за всю зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути